Designblok opět otevře výstavu amatérského designu

9. říjen 2015, 8:48

Designblok již podruhé představí kromě produktů špičkových českých i zahraničních designérů a světových značek také výtvory amatérských tvůrců. 

Letos na podzim se v rámci 17. ročníku Designbloku od 22. – 27. října 2015 mohou návštěvníci těšit na amatérskou přehlídku, kde designéři všech věkových kategorií předvedou svou kreativitu a nápaditost. Zájemci o účast se mohou přihlašovat se svými projekty až do konce července 2015. Nově bude výstava fungovat v podobě soutěže. O vítězi rozhodne kurátorská rada Designbloku a ten zároveň získá jedinečnou možnost samostatné prezentace na příštím ročníku Designbloku.  

Loňský první salón amatérského designu měl velký ohlas. Zajímavé je, že se líbil hodně architektům. Těší nás také to, že se hlásili lidé všech věkových kategorií a profesí.“ Říká ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

V minulém ročníku výstavy amatérského designu zaujaly nejrůznější vynálezy, dekorativní předměty, brýle, hračky, vázy a dokonce i dopravní prostředky.  Designblok tak láká i nestudované tvůrce a obdivovatele designu, aby se nechali unést vlastní představivostí a vytvořili svůj vlastní originální produkt. Zajímavé jistě bude také sledovat kontrast mezi prací profesionálních designérů a amatérských tvůrců vedle sebe v prostorách areálu Výstaviště Praha Holešovice.

Výstava je otevřená všem, kdo se v současné ani minulé době neživili navrhováním a nejsou ani studenty uměleckých škol.

Foto: Výstava amatérského designu na Designbloku 2014