Dámské sportovní sandály jako ideální letní obuv. Podle čeho je vybírat?

29. červen 2021, 11:40
Dámské sportovní sandály jako ideální letní obuv. Podle čeho je vybírat?

I když je na trhu nepřeberné množství elegantních sandálů, které snadno obujete do práce ke kostýmku, zaměříme se teď na ty sportovní, které se stanou takovými botami do nepohody. Sportovní sandály jsou totiž ideální obuví do teplých dní. Jsou prodyšné, pohodlné a lehounké. Jak vybrat ty správné pro vaši nohu?

Záleží na materiálu i hmotnosti

Trávíte hodně času na procházkách přírodou a v teplých dnech se vám nechce svírat nohu v teniskách? Obujte padnoucí sandály a rozlučte se tak se zpocenýma a otlačenýma nohama. Pokud sháníte opravdu pohodlné dámské sandály, při jejich koupi dbejte například na to, aby byly vyrobeny z materiálu, který se vám bude dobře nosit. Kožené sandály vám vydrží dlouhá léta a zvládnou i náročný terén. S prodyšností na tom moc dobře nebudou. Sandály ze syntetiky budou zase prodyšné, lehké a odolné. Pokud chcete sandály nosit na dlouhé túry, volte raději ty se zavřenou špičkou, které vám v případě chůze náročnějším terénem ochrání prsty. Pro procházky městem a po zpevněné cestě využijete otevřené sandály.

Dalším faktorem, který ovlivňuje komfortní nošení, je třeba způsob jejich zapínání. Nejčastěji se setkáte s přezkami, suchým zipem nebo pouhým nazouváním. Zde záleží především na tom, co pro vás bude nejpraktičtější. Pro příjemnou chůzi je také třeba dbát na nízkou hmotnost bot. Nejdůležitější je ale při koupi sandálů vybrat správnou velikost. Obzvlášť boty, ve kterých chcete nachodit řadu kilometrů, musí dobře sedět na noze. Vyberte proto pečlivě velikost, ke které můžete připočíst půl centimetru nadměrek v případě, že vám nohy po delší chůzi natékají.

Sandály si zaslouží péči

V sandálech možná prochodíte dlouhé hodiny denně, proto je na místě se o ně správně starat, aby vám vydržely opravdu co nejdéle. Pokud se rozhodnete pro sandály vyrobené ze syntetiky, nezapomeňte je před první túrou naimpregnovat. Impregnaci byste měli pravidelně opakovat. Pokud se ve vašem botníku zabydlí sandály z kůže, ochraňte jejich povrch zase speciálním voskem. Odmění se vám za to společně nachozenými kilometry v naprostém pohodlí.

Foto: Freepik.com