Další vrcholy 23. ročníku MHF Český Krumlov

13. červen 2014, 14:47
Další vrcholy 23. ročníku MHF Český Krumlov

Jedním z vrcholů festivalové nabídky bude vystoupení legendární violoncellistky Natalie Gutman a vynikajícího mezinárodně obsazeného ansámblu Kammerphilharmonie dacapo München s jedním z nejzajímavějších německých dirigentů mladé generace Franzem Schottky.

Gutman, která studovala u slavného Mstislava Rostropoviče a kterou posluchači i kritici často označují jako „královnu cella“, přijíždí do Českého Krumlova poprvé. Na svém koncertu 8. srpna v Zámecké jízdárně přednese Klid lesa Antonína Dvořáka a Rokokové variace P. I. Čajkovského.

Mezi další výtečné instrumentální ansámbly nejnovějšího festivalového ročníku bude patřit i Pavel Haas Quartet, jehož koncert z děl Schulhoffa, Dvořáka a Brahmse se uskuteční 15. srpna v Zámecké jízdárně.

Celý festival bude zakončen 16. srpna v Pivovarské zahradě slavnostním opern-air galakoncertem sólistů-hvězd Velkého divadla v Moskvě, kterými budou Makvala Kasrashvili, Anna Aglatova,Svetlana Shilova, Michail Kazakov a Oleg Kulko. Operní hvězdy „Bolšovo těatra“ slibují nevšední zážitek. Za doprovodu Filharmonie Bohuslava Martinů a pod vedením dirigenta Leoše Svárovského se představí výběrem árií z ruského, francouzského i italského repertoáru. Můžeme se tak těšit na nejznámější árie z Evžena Oněgina, Knížete Igora, Bohémy, Lazebníka sevillského, Lakmé, Tosky, Komediantů, Traviaty či Carmen.