DaeMeni opět na scéně! Nové představení Walls & Handbags

23. říjen 2015, 13:55
DaeMeni opět na scéně! Nové představení Walls & Handbags

Unikátní novocirkusové představení Walls & Handbags vám ukáže život za zdí, o kterém jste neměli tušení...

Vše co si dokážete představit, může být skutečné. Někdy pomyslná zeď brání naší fantazii a odhodlání. Vrátit se tak do dětských let už umí v dospělosti jen málokdo. Představte si večer v krásném prostředí vyhřívaného šapitó, kde prožijete příběh plný emocí a úžasu. Do světa, kde nic není nemožné, kde se na jednom jevišti propojí divadlo, tanec, hudba  a akrobacie, se můžete vypravit díky zbrusu novému projektu Walls & Handbags, který strhne každého diváka.  Inscenaci, kterou si nemůžete nechat ujít, máte možnost navštívit v rámci LeDní Letné na pražském holešovickém Výstavišti od 3. do 31. prosince 2015.

Za touto neskutečnou divadelně – akrobatickou show stojí zakladatelé Losers Cirque Company, duo DaeMen, vítězové Česko Slovensko má talent. Artisté mají na svém kontě již velmi úspěšné představení Loser(s), které bylo velmi nadšeně přijato jak diváky, tak kritiky
a nyní přichází s novinkou Walls & Handbags. Pro tento nový projekt se také zrodila výjimečná mezinárodní spolupráce. Na režii spolupracovali domácí tandem SKUTR a Jana Burkiewiczová, která vytvořila k představení i choreografii. O tom, že tato spolupráce funguje, není pochyb, společně už toto uskupení vytvořilo operu Don Giovanni, muzikál Mauglí a Quasimodo. Kromě českých tvůrců se na inscenaci podíleli i slovensko-maďarský herec Csongor Kassai (zpěv), úspěšná mladá srbská spisovatelka Marija Pavlović a srbský herec Željko Maksimović.

 „Kdesi ve městě na dvoře bloku domů stojí zeď. Ta zeď je výzvou, zkouškou odvahy, ale
i startem k imaginaci. A také je tu zavazadlo, ve kterém se skrývá naše dětství, naše někdejší přání. Kdysi jsme je tam zabalili. Malý chlapec a pětice dospělých mužů se vrací na dvorek ke zdi s taškou v ruce, aby opět snili své klukovské fantazie. Za zdí totiž může být celý svět.“

 Walls & Handbags je příběh, který vtáhne do děje každého diváka, jak jeho podstatou, tak neskutečnou vizuální podívanou. Hlavními aktéry je pětice mužů a malý akrobat Kryštof Unger, který je ztělesněním nevyjádřené fantazie dospělých a jejich ztraceného dětství. Variabilní scénografie, kdy se děj i obraz mění každou minutou, doplněná velmi odvážnými akrobatickými výkony pohltí všechny bez rozdílu věku.