Co stojí za návštěvu v Českém Švýcarsku

19. listopad 2015, 7:55
Co stojí za návštěvu v Českém Švýcarsku

České Švýcarsko každoročně navštíví tisíce turistů a při pohledu na skalní města a bizarní přírodní útvary se až tají dech. Až budete příště přemýšlet, kam s rodinou vyrazit na výlet, vydejte se po jedné z tras do samého srdce tohoto národního parku.

První cíl cesty – Pravčická brána

Symbolem Českého Švýcarska je bezesporu Pravčická brána, která patří mezi nejnavštěvovanější místa tohoto národního parku. Na tento zajímavý skalní útvar je sice vstup zakázán, ale nádherný výhled se Vám naskytne z několika vyhlídek, na něž se dostanete po upravených cestičkách a schůdcích. Odpočinek najdete v přilehlém zámečku Sokolí hnízdo, odkud můžete obdivovat krásy okolí.

Druhý cíl cesty – Soutěsky na řece Kamenici

Nevšední zážitek slibují soutěsky na řece Kamenici, jež leží v hlubokém skalnatém kaňonu. Vychutnat si můžete plavbu loďkami i s poutavým výkladem ve 450 m dlouhé Divoké soutěsce. Další plavbu si užijete v Edmundově soutěsce o délce necelého kilometru a plout s Vámi může i Váš čtyřnohý mazlíček.

Třetí cíl cesty – Dolský mlýn

Podívejte se na místo, kde se natáčela známá česká pohádka Pyšná princezna. Romantickou atmosféru do sebe nasajete u Dolského mlýna, obklopeného hlubokými lesy. Nedaleko od tohoto historického stavení, pár set metrů proti proudu, objevíte malý můstek z doby Rakouska-Uherska. Když se vydáte ještě dál, dojdete na louku, která ústí do Ferdinandovy soutěsky.

Pořiďte si turistickou výbavu na internetu

Nezapomeňte se na cestu dostatečně vybavit turistickými batohy, pohodlnou obuví a funkčním oblečením. Všechno nezbytné na Vaše dobrodružné výpravy po národním parku České Švýcarsko naleznete v e-shopech, v nichž můžete platit touto bezpečnou platební metodou. Nechte se zlákat výlety po dechberoucím skalním městě a objevujte krásy naší země!