Co nabídl návštěvníkům kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA

15. září 2015, 14:09
Co nabídl návštěvníkům kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA

Podzimní a zimní trendy v módě, vizážistce, kosmetice, účesech, úpravě nehtů, novinky v aromaterapii, relaxaci a zdravém životním stylu, bio-přípravky té nejvyšší kvality získávané z naší přírody i exotických krajů a mnoho dalšího představil dvacátý ročník veletrhu WORLD OF BEAUTY & SPA 4. a 5. září ve veletržním areálu v pražských Letňanech.

Několik set prestižních značek na stáncích vystavovatelů bylo doplněno bohatým programem na hlavním podiu, v saloncích i na soutěžních podiích. Zastoupena byla především profesionální kosmetika, přístroje a vybavení pro salony, péče o vlasy, péče o nehty, jejich modeláž a zdobení, wellness, spa, hotelová péče i výrobky pro finální spotřebitele. Odborníci na stáncích i v saloncích se věnovali anti–aging metodám, péči o ruce a nohy, regeneraci i alternativním metodám v oboru. Zvláště velký nárůst nabídky i poptávky zaznamenala přírodní péče, aromaterapie i masáže spojené s  relaxací a oživením celého těla na fyzické i duševní úrovni.

Na jubilejním 20. veletrhu byly mnohem více než dosud prezentovány výrobky ze zahraničí. Na našem trhu ovládaném z velké části výrobky německých vývozců se stále markantněji prosazují značky z Italie, ze Španělska či USA a Turecka, kde jsou exporty významně podpořeny vládou i ekonomickými odděleními ambasád v ČR, které s veletrhem významně spolupracovaly. Stánek španělských firem navštívil osobně i velvyslanec pan J.E.p. Pedro CALVO-SOTELO IBÁNEZ-MARTÍN, přítomna byla paní radová Ana Lucía Vich Gadella. Nabízeno bylo mnoho desítek značek – výsledky jednání na veletrhu i jejich budoucí uplatnění na českém trhu i v okolních zemích ukáže čas.

Trendy v líčení, účesech, odívání – look 2015 byl prezentován opět špičkovými vizážisty, kosmetičkami, kadeřníky i módními návrháři. Nechyběly hvězdné ikony make-upu Pavel Bauer a Štěpánka Podroužková, kadeřničtí mistři Romana Topinková, Honza Špilar, řada módních návrhářů i dalších „guru” světa módy. Zazářily opět nejkrásnější dívky - miss ČR v čele s Českou Miss World Lucií Kovandovou a Českou Miss Earth Nikolou Buranskou, návštěvníci veletrhu potkávali řadu nejznámějších osobností z řad českých herců, zpěváků i moderátorů - Marii Rottrovou, Kristýnu Kloubkovou, Bárou Hrzánovou, Lucii Křížkovou, Evu Decastelo, Lenkou Vlasákovou aj. Při křtinách charitativního kalendáře pro nadaci Život 90 se návštěvníci setkali s úžasným Robertem Vano, Gabrielou Vránovou, Ivanou Andrlovou a dalšími, kteří se zasloužili o vznik charitativního kalendáře s pohádkovými náměty zformovanými s humorem i nadsázkou doby.

K zážitkům dnů patřilo soutěžení. Letošní téma Mistrovství České republiky v make-upu „Ready to Fly“ zavedlo modelky úspěšných soutěžících až ke křídlům nejstaršího dosud létajícího stroje v ČR, jak také zachytil náš fotograf. Mistrovství v nail designu se tentokrát odehrávalo „pod taktovkou“ Franka Schäberleho a Míši Čepcové, dvou mezinárodních mistrů. Právě Frank Schäberle se přímo na veletrhu zapsal do české knihy rekordů v lakování nehtů. Barvami zazářila oblíbená soutěž napříč kadeřnickým světem INSPIRACE 2016, na jejíž vítěze, kromě bohaté finanční i hmotné odměny, čeká také účast na zahraniční soutěži. Tradiční podívanou pro ženy i muže byla soutěž v naturálním fitness, skvělé přípravky a kosmetické přístroje byly odměněny v soutěži produktů mimořádné kvality BEAUTY EXPO & PROKOS PRODUCTS AWARD. A po tomto slavnostním vyhlášení následovala malá oslava jubilea veletrhu s těmi, kteří značně pomohli organizátorům toto úspěšné jubileum završit.

Nabídku široké palety zážitků ze světa krásy, módy a životního stylu zpříjemnily milé drobné dárky pro návštěvníky, náplň nezapomenutelných dnů plných úžasných zážitků rozšířily i další okolní akce: veletrh dekorací FOR DEKOR, veletrhy Sběratel, Investor, Minerály a drahé kameny, Bižu Expo, stejně tak sobotní Den letiště Letňany se zábavou pro celou rodinu.

Pokud chcete v příštím roce znovu prožít podobné setkání krásy s nevšedními zážitky, rezervujete si páteční a sobotní dny 11. a 12. března i 9. a 10. září v roce 2016.

Více na www.WorldOfBeauty.cz

Video: http://www.worldofbeauty.cz/video_cz.html