Chivas Masters odhaluje program finálového večera

28. duben 2015, 9:01
Chivas Masters odhaluje program finálového večera

Skotská prémiová whisky Chivas Regal je ke svému novému ikonickému koktejlu zase o něco blíž. Už za týden totiž proběhne finále českého kola soutěže Chivas Masters. Možná právě jeho vítěz se pak stane autorem drinku, který bude v blízké budoucnosti pro prémiovou skotskou whisky signifikantní. Ve středu 29. dubna se ale v pražském Café Royal nebude jen soutěžit. Návštěvníci slavnostního večera se mohou těšit na drinky s Chivas Regal, stylový catering, electro-swingovou kapelu i tanečníky.

Na finálovém večeru Chivas Masters budou zástupci všech deseti soutěžících barů prezentovat přípravu koktejlů, které se vztahují ke čtyřem historickým obdobím Chivas Regal – „Klasická epocha“, „Poválečný boom“, „Diskotéková éra“ a „Nová doba“. Během čtvrt hodiny musí tedy každý namíchat čtyři originální drinky (každý ve dvou provedeních) a porotu přesvědčit nejen chutným a vizuálně perfektním výsledkem, ale i kreativitou a poutavým příběhem vztahujícím se ke každému koktejlu.

Zatímco přímo na místě soutěží jednotliví barmani, na předchozím vytváření koktejlů se podílel celý tým konkrétního baru. Během večera Chivas Masters se tak představí deset finalistů: Jan Vlachynský z Baru, který neexistuje,Tomáš Nyári z Be Bop Baru,Michal Ďuriník z baru Black Angel’s,Jan Teska z Bugsy’s baru, Ondřej Hnilička z Hemingway Baru,Roman Karnet z baru Innuendo,Vítězslav Cirokz z L’Fleurbaru,Filip Jančárek z baru Casa Havana, Daniel Prokeš z Refectory bar 1887.

Hodnotit je bude tříčlenná odborná porota ve složení Max Warner (globální ambasador Chivas Regal), George Němec (globální ambasador značky Becherovka Original) a Zdeněk Kortiš (jeden z největších odborníků na whisky v Čechách).

Právě Zdeněk Kortiš zahájí v 18:00 program zajímavým povídáním o whisky spojeným s degustací Chivas Regal 12 a Chivas Regal 18. Samotná soutěž Chivas Masters odstartuje po sedmé hodině a skončí vyhlášením výsledků před půlnocí. V průběhu večera vystoupí taneční skupina Evil dancers a electro-swingová kapela Mydy Rabycad. K dispozici bude všem návštěvníkům bar s koktejly s Chivas Regal a pohoštění připravené speciálně pro tento druh whisky.

Soutěž Chivas Masters je přístupná veřejnosti a vstup je zdarma. Půjde o večer pro dámy a gentlemany, čemuž odpovídá také doporučený „casual“ dresscode.

Pro více informací a průběh soutěže sledujte FB Chivas: www.facebook.com/ChivasRegal.cz
FB událost
: https://www.facebook.com/events/859878944069474/.