Cestujete s dětmi? Zabavte je

30. září 2021, 8:57
Cestujete s dětmi? Zabavte je

"Už tam budéééééééém?" Pokud máte děti a cestujete s nimi, nejspíš si tuto větu vybavíte nejen ze slavného animáku, ale také z vašich cest. Podívejte se na tipy, jak děti na cestách zabavit tak, že nebudou chtít vystoupit. A je jedno, jestli z vlaku, autobusu, auta nebo letadla.

Hrajeme si v autě

Perfektním společníkem na cesty jsou jednoznačně hry. A nebojte se sáhnout po těch, které znáte ze svého dětství! Klasické Prší nebo Voko bere udělají úplně stejnou službu, jako například nyní tolik oblíbená hra Dobble. Pro děti se také prodávají i speciální sady her na cesty, tak se poohlédněte a určitě nějakou pořiďte. Jsou velmi zábavné!

Stejně jako karty můžete dát dětem do ruky cestovní pastelky. Kupte jim speciální cestovní sešit s tvrdšími papíry a deskami a máte o zábavu postaráno. Můžete také pořádat soutěže v tom, kdo nejlépe namaluje váš cestovatelský cíl nebo třeba za vámi jedoucí auto. 

Na cesty s knihou

Ano, i to může být pro děti cesta. Skvělé knihy pro děti jsou trefa do černého. A to nejen pro ty děti, které čtení milují. Ale i pro ty, které mu třeba tak docela na chuť nepřišly. Vždyť z předčítání knížek třeba v autě nebo ve vlaku si můžete udělat celkem příjemný zvyk, který má mnoho benefitů.

Další cestou jsou také dětské časopisy, které jsou běžně dostupné na trhu. Jsou plné omalovánek, hlavolamů nebo třeba komiksů. Děti se při jejich čtení a luštění zabaví a cesta jim mnohem lépe uteče. Jen nesmíte doma v žádném případě zapomenout tužku. 

Čas také můžete trávit tím, že děti předem seznámíte s cílem, ke kterému se blížíte. Vyprávějte jim, co zajímavého uvidíte, jaká je historie toho místa a co všechno vás čeká. Mnoho turistických cílů má také svoji vlastní aplikaci, kde najdete veškeré informace, včetně legend a příběhů. 

Mobilní telefon jako poslední možnost?

Ale tak to vůbec být nemusí! Pokud si dáte tu práci a na mobilní telefon dostanete aplikace, které mají pro děti alespoň nějakou přidanou hodnotu, určitě se jim nic nestane, když si chvilku zahrají. Dobu strávenou na mobilním telefonu ale regulujte podle věku vašich ratolestí. 

A čím bavíte své děti na cestách vy?