Cestujete často? Využijte čas na cestách smysluplně!

29. září 2021, 8:26
Cestujete často? Využijte čas na cestách smysluplně!

Někdy je cíl jasně dán a dostat se do něj je primární, někdy může být tím cílem sama cesta. Ať je to tak, nebo tak, určitě znáte pocit, kdy sedíte sami ve vlaku, na nádraží, v autobuse, zkrátka kdekoli. Přemýšlíte, jak ten čas využít, protože dívat se po okolí vás již nebaví? Tak se podívejte na naše tipy!

Mobil? Proč ne, ale...

Mobilní telefon může být v takových případech něco jako oheň - skvělý sluha, ale zlý pán. Můžete v něm poslouchat své oblíbené podcasty, milovanou hudbu nebo třeba audioknihu. A nebo ho lze použít úplně jiným způsobem. Často zbytečným projížděním sociálních sítí a čtením negativních komentářů, které vám v životě skutečně vůbec k ničemu nebudou. A navíc je dokázáno, že v člověku zanechávají negativní emoce. Tak rychle zavřete facebook a otevřete třeba knihu. 

Kniha je totiž skvělý způsob, jak si krátit čas na cestách. Můžete s sebou vozit klasickou papírovou, nebo klidně tu v podobě elektronické. Čtení vám zlepšuje paměť, zvyšuje slovní zásobu, pozitivně ovlivňuje intelekt člověka. Sáhněte po svých oblíbených autorech nebo si přečtěte zajímavé povídky. Nebo nasaďte sluchátka a zaposlouchejte se do své oblíbené audioknihy. 

Hry a hračky

S sebou si také můžete sbalit různé hlavolamy, hry a hračky pro dospělé. Vytříbíte si logické uvažování, naučíte se něco nového, něco, co neděláte každý den. Vyzkoušejte třeba sudoku nebo klasickou švédskou křížovku. Skvělého parťáka na cestách vám udělají také tzv. kreativní sešity. V nich najdete různé úkoly, které postupně plníte a svou kreativitu tím snadno rozvíjíte.

Pokud necestujete sami, vybavte se cestovní verzí stolních her. K dispozici jsou šachy, dáma, ale třeba taky Člověče, nezlob se. Dobře pobavit se můžete i pomocí knih hádanek. Vždyť Černé historky zná snad každý! 

Škola na cestách

Ano, i ke vzdělávání vám mohou cesty sloužit. Chcete se naučit cizí jazyk? Pasete po vzdělání v oblasti psychologie? Nebo se třeba chcete naučit konečně skvěle poznávat houby? Tak do toho, na cestách vám přeci nic nebrání! Stejně tak můžete podnikat různé exkurze nebo si čas krátit tím, že si přečtete něco o místu, kam jste se vypravili. 

A pozor! Hlídejte si, kde je vaše výstupní stanice. Ať vás vaše cestovní aktivita nepohltí natolik, že dorazíte někam úplně jinam!