Cestování s nejmenšími výletníky? Ano!

12. září 2021, 21:55
Cestování s nejmenšími výletníky? Ano!

Má váš potomek k chůzi ještě hodně daleko? Nebo už je ve věku, kdy zkouší své první krůčky, ale na žádnou velkou túru to s ním zkrátka ještě není? Nezoufejte! I s takto malými dětmi můžete velmi pohodlně cestovat. Stačí si jen vybrat ten správný prostředek!

Co vidět s miminkem? Záleží na vás!

Máte před očima rodiče, kteří se s kočárkem potulují po dětském parku a tak nějak nevědí, co dělat? Možná jsou tu poněkud brzy. Pokud máte doma miminko, které ještě ani nesedí, pak vězte, že nebude vůbec náročné na turistické cíle. To znamená, že si stále ještě můžete dovolit ten luxus vybírat podle svého gusta! Miminko v kočárku nejvíc ocení, když bude s vámi a je mu vesměs jedno kde. Vy naopak vybírejte tak, aby bylo místo dobře sjízdné s kočárkem. To je totiž základ!

Pokud opravdu rádi jezdíte na různé výlety, zohledněte to také při výběru kočárku. Cestujete veřejnou dopravou? Pak by měl být lehký a nezabírat příliš místa. Jezdíte autem? Pak musí jít velmi dobře rozložit, složit a samozřejmě se musí vejít do kufru auta. Jsou vaše výletní cíle ukryté v přírodě? Volte kočárky, které jsou určené do terénu. Jste vyšší nebo naopak nižší postavy? Volte ty s polohovacím madlem. Není nic horšího, než celý den vláčet na výletě kočárek, který je vám nepohodlný. Poohlédněte se po dětském kočárku, který pro vás bude ten pravý parťák na výlety!

Skvěle vám také poslouží nosítka na děti. Mají mnohem lepší rozhled než v kočárku a může jim tak toto cestování být příjemnější. Jejich použití zvažte při celodenním cestování a raději s sebou přibalte i kočárek. Miminka v tomto věku potřebují svobodu k tomu, aby se správně vyvíjela. A to se stane, pokud budou mít volnost v pohybu. 

Rostou vám děti? Mění se cíle!

S přibývajícími měsíci vašeho miminka se pomalu a jistě začnou měnit také vaše výletnické cíle. Děťátko čím dál víc vnímá svět kolem sebe a stává se z něho malá houba - nasává všechno, co mu říkáte a ukazujete. Je nejvyšší čas zapojit ho i na výletech. Pokud je to jen trochu možné, držte se na čerstvém vzduchu a seznamujte ho s jeho okolím. Komentujte zvířátka, stromy, květiny a vše mu ukazujte. Ať má skvělý rozhled, umístěte ho do sportovního kočárku. A dávejte dobrý pozor na bezpečnost, děti okolo jednoho roku už mohou být velmi čiperné!