Čerstvý držitel Zlatého Globu Morricone zahraje v Praze už v pátek. Na koncert přijďte s předstihem

11. leden 2016, 12:16
Čerstvý držitel Zlatého Globu Morricone zahraje v Praze už v pátek. Na koncert přijďte s předstihem

Těsně před zahájením svého ohlášeného turné získal italský hudební skladatel Ennio Morricone v pořadí již třetí Zlatý Globus za nejlepší filmovou hudbu uplynulého roku. Tentokrát se tak stalo na předávání cen v Los Angeles, kde slavný Ital převzal sošku za hudbu k filmu Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina. V pátek 15. ledna Morricone zahájí svou The 60 Years of Music Tour koncertem v pražské O2 aréně. Koncert je vyprodaný, svou šanci mají fanoušci ještě v Bratislavě, kde umělec vystoupí o čtyři dny později.

Očekávaný koncert italského mistra filmové hudby Ennia Morriconeho se nezadržitelně blíží. Držitel mnoha ocenění a ikona světové filmové hudby zahájí své evropské turné v Praze 15.1.2016 od 20.00. Pořadatel koncertu, společnost JVS Group, nabádá hudební fanoušky, kteří se na koncert chystají, aby si svůj příchod do haly naplánovaly s předstihem. „Chceme udělat maximum v oblasti bezpečnosti. Doporučujeme všem fanouškům, aby do O2 arény dorazili s předstihem. Halu otevřeme v 18.30. Jde pouze o standardní preventivní opatření za účelem bezproblémového průběhu koncertu," sdělila za JVS group Lucie Nouzová.

V rámci nadcházejícího turné slíbil Ennio Morricone zahrát poprvé naživo své nové skladby, které napsal pro film Quentina Tarantina Osm Hrozných. Za ten v neděli 10.1.2016 obdržel cenu Zlatý Globus za nejlepší filmovou hudbu. Je to v pořadí jeho již třetí Zlatý Globus. Celý sountrack k filmu nahrával Morricone ve slavných londýnských Abbey Road Studios s Českým národním symfonickým orchestrem.  S ním také odehraje nadcházející koncertní turné.

„Představení mé práce v tolika městech pro tolik lidí různého věku a různé mentality je pro mě velmi zajímavé. Tento rok slavím šedesát let na scéně, během kterých jsem stihnul zkomponovat více než šest set hudebních děl," sdělil před koncerty samotný maestro Morricone.

Vstupenky na pražský koncert jsou již dva měsíce beznadějně vyprodány. Fanoušci si ale slavného Itala mohou poslechnout na koncertě 19. ledna v Bratislavě, kde jsou vstupenky stále k dispozici. Jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Fotokredit JVS Group