Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré

2. říjen 2022, 22:06
Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré

Máte chuť vyzkoušet si tradiční řemesla? Chcete vidět brusiče kamene při práci, mlýn s vodním kolem, poznat atmosféru středověké vesnice? Podívat se, jaké znali lidé bylinky a stromy, zablou­dit v bludišti?

Přijeďte k nám do Ostré, rádi Vás uvítáme v našem Centru řemesel a zahradách Bota­nicus, kde můžete strávit krásný podzimní den plný zážitků.

V našem areálu se naučíte vyrábět mýdlo, svíčku, provaz, drátovat, nebo vyrobit si misku z keramiky. Projdete se bylinnými zahradami, které se právě začínají zahalovat do podzimních barev. Nezapomeňte také navštívit Arboretum Dagmar a Václava Havlových s jedinečnou botanickou sbírkou dřevin a výstavu fotografií na travnaté ploše.

V neposlední řadě zavítejte do hodovní síně a pochutnejte si na pokrmech připravených také z produkce našich ekologických zahrad.

Letošní sezónu ukončíme halloweenskou akcí, která bude probíhat od 27. do 30.října, kdy si kromě již zmíněných tradičních řemesel, můžete nejen vyzkoušet vyřezávání dýní, malování na obličej nebo tvoření podzimních dekorací, ale pochutnáte si také na pokrmech, jako je dýňová polévka nebo dýňový koláč.

V průběhu října máme otevřeno o víkendech, a to až do neděle 30. října.

Otevírací doba je od 10 do 17 hodin.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu.