Březnový festival Divadla Bolka Polívky Ženy ženám a odvážným mužům zve na představení, do kina i na diskuze

26. únor 2019, 14:08
Březnový festival Divadla Bolka Polívky Ženy ženám a odvážným mužům zve na představení, do kina i na diskuze

Březen patří již tradičně v brněnském Divadle Bolka Polívky festivalu Ženy ženám a odvážným mužům, jehož záměrem je oslavit ženství, krásu, tvořivost, odvahu a inteligenci.

Tentokrát se přehlídka bude konat od 1. do 31. března v prostorách Divadla Bolka Polívky a Univerzitního kina Scala. Program bude ještě o něco pestřejší než v minulých letech. Záštitu nad festivalem převzala primátorka statutárního města Brna JUDr. Markéta Vaňková.

Návštěvnice a návštěvníci se mohou těšit na divadelní představení z repertoáru Divadla Bolka Polívky a jeho stálých partnerů, projekci filmů se silnými ženskými hrdinkami a sérii debat u kulatého stolu věnovaných zajímavým ženám, podnikavosti, ambicím a životnímu stylu.

Při zakoupení vstupenek na přednášku a projekci filmu získají diváci slevu 20 % na nákup vstupenek na představení DBP, které se koná v rámci festivalu (sleva se vztahuje pouze na jeden titul).

O Divadle Bolka Polívky

Divadlo Bolka Polívky se usídlilo v budově na Jakubském náměstí v Brně v roce 1993 a 17. září téhož roku zde autorským představením Bolka Polívky Trosečník zahájilo svoji činnost a svou první sezónu. Za dvacet pět let existence se zde vystřídala řada jeho dalších projektů. V rámci současného repertoáru lze vybírat jak z jeho autorských her (Šašek a syn, DNA), tak z představení vytvořených ve spolupráci s jinými divadly (Mínus dva, The Naked Truth). Divadlo také spolupořádá legendární Manéž Bolka Polívky. Diváci zde mohou zhlédnout širokou nabídku her hostujících českých a zahraničních souborů (Dejvické Divadlo, Činoherní Klub, Štúdio L+S, Divadlo Studio DVA, Divadlo Járy Cimrmana, Divadelní spolek Kašpar, Divadlo Kalich, Divadlo Palace, Divadlo Příbram, Divadlo Komediograf a další) a na prknech vidět známé herecké osobnosti. Vedle divadelních představení jsou pravidelným doplňkem programové skladby také koncertní vystoupení předních českých a slovenských hudebníků a kapel nejrůznějších žánrů. Celosezónní aktivitou jsou také výstavy (cca 10–12 za sezonu) významných malířů, grafiků a fotografů, pořádané ve foyer divadla. Divadlo se ve spolupráci se svými partnery věnuje také charitativní činnosti. Zisk z těchto představení rozděluje organizacím, které se věnují pomoci a podpoře tělesně postiženým, rozvoji a výchově dětí či pomoci starým lidem.

Program na www.divadlobolkapolivky.cz