Bez bot - Bez bot pro své zdraví, relaxaci a zábavu

11. srpen 2014, 10:57
Bez bot - Bez bot pro své zdraví, relaxaci a zábavu

Člověk je jediným tvorem na celé planetě, který nosí na svých končetinách boty. I tým bez bot se pohybuje po městě, v zaměstnání, do divadla a při mnohých sportech bez bot.

Jakmile máme chvíli volného času, vyrážíme bez bot - na stezky "bez bot".

Chůze naboso je příležitost pro 2 tisícovky receptorů na chodidle, které umožňují naplno cítit zem a uvědomit si prostředí, kde se člověk pohybuje. Svaly a šlachy na nohou, které máme tak často stažené v obuvi, mají najednou možnost se naplno roztáhnout a tím objevit jiný svět. Nohy a celé tělo jsou stimulovány, což má vliv na postoj, držení těla a rovnováhy. V brněnské městské části Brno –Líšeň vyrostla hmatové stezka bez bot. Obsahuje jedenáct zastaveni z písku, různého druhu šterku a kameni, pilin, kůry a kamínků. Stezka je na vlastní nebezpeční a je volně přístupná. Přesné umístění stezky naleznete zde. GPS: 49°12'13.268"N, 16°40'21.581"E
Více info o stezce a chůzi naboso www.chuzebezbot.cz

Bez bot vzniklo dne 24.9.2012 za účelem systematické  a  pravidelné činnosti v oblasti tvorby stezek určených pro chůzi naboso a workshopů na toto téma zaměřených. Sdružení navazuje na činnost neformální skupiny Bez bot, která vznikla v roce 2010 s cílem získávání informací o problematice chůze bez bot a realizací workshopů v ČR. Členové výkonné rady mají za sebou několik úspěšných projektů v rámci Naboso o.s. (festivaly a workshopy), Evropského centra pro ekoagroturistiku (vzdělávací semináře, tvorba naučných stezek pro mikroregiony v ČR) , cestovatelských klubů a spolupracují s organizacemi v Rakousku a Německu. Členové sdružení jsou vysokoškolsky vzdělaní  v oblasti regionálního rozvoje, cestovního ruchu a stavebnictví.

Vedení:
Mgr.Pavel Pichler - komunikace s partnery, marketing, workshopy​
Ing. Roman Schelle - projektování, stavební dozor
Tomáš Vlček - realizace, výstavba