Autorky jednoho z nejposlouchanějších podcastů Českého rozhlasu představují nový formát Mikrovlnky

27. květen 2019, 14:56
Autorky jednoho z nejposlouchanějších podcastů Českého rozhlasu představují nový formát Mikrovlnky

V pátek 17. května zveřejnilo Radio Wave nový podcast Mikrovlnky – týdenní výběr toho nejlepšího z krátkých zpráv Wave News podle Ivany Veselkové a Zuzany Fuksové.

Nový zábavný formát autorek pořadu Buchty, jednoho z nejposlouchanějších podcastů Českého rozhlasu, nabídne týden co týden aktuální zajímavé příběhy, kuriózní události i pozoruhodné informace. Vtipné a svérázné Mikrovlnky přitečou každé páteční ráno všem odběratelům podcastů Radia Wave.

Ryze subjektivní výtah ze zpráv z domova i zahraničí začala pravidelně zveřejňovat stanice Českého rozhlasu pro mladé Radio Wave. Mikrovlnky zábavně i poučeně komentují dění a ze zpravodajských serverů vyzobávají zajímavé skutečnosti. „Je pro nás výzvou najít dostatečně zastrčené a bizarní zprávy. Mikrovlnky nebudou podobné Buchtám, jiné je například to, že se musíme zvládnout vecpat do krátkého času jako do džín o číslo menších a komentovat aktuality spíše než námi vybraná témata,” přibližují moderátorky Ivana Veselková a Zuzana Fuksová.

Na našem webu wave.cz nabízíme denně několik nových zpráv Wave News ke čtení a ty nejzajímavější z nich si každý pátek můžete teď taky poslechnout. Mikrovlnkami chceme oslovit mladé lidi, kteří rádi poslouchají podcasty, a možná nevědí, že v podcastovém prostředí najdou i pořady, seriály a příspěvky Radia Wave,” říká šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová. O Mikrovlnkách se posluchači dozvědí více na stránce wave.cz/mikrovlnky, kde si mohou poslechnout všechny díly a rovněž se přihlásit k odběru podcastu.

Český rozhlas nabízí kromě zpravodajské novinky Vinohradská 12 téměř 200 různě zaměřených podcastů, z toho více než 25 právě z produkce Radia Wave. Posluchači se mohou přihlásit k odběru podcastů a poslouchat pořady, rubriky i magazíny Radia Wave kdykoli a kdekoli i offline: Každý nový díl se jim automaticky objeví v jejich mobilních zařízeních. Návod jak podcastovat lze najít na webu wave.cz/podcasty. Zveřejněny jsou tam informace o všech podcastech stanice, jako jsou např. seberozvojový magazín Balanc, sportovní magazín Tribuna, herní pořad Quest nebo nový magazín pro aktivní rodiče Houpačky a další.

Radio Wave je stanice Českého rozhlasu pro mladé a mladě smýšlející posluchače se zájmem o současnou kulturu a společenské dění. Od roku 2006 nabízí playlist plný hudebních novinek z mainstreamu i alternativy, zábavné i publicistické pořady a připravuje více než 30 kulturních akcí za rok. Radio Wave naladíte prostřednictvím webu wave.cz, v digitálních rádiích přes DAB+, na internetu, satelitu, televizi a s audiovizuálním obsahem na O2TV a HBBTV.