Arkády Pankrác se mění. Chystají také medúzy, box i soutěž o auto

7. říjen 2019, 11:51
Arkády Pankrác se mění. Chystají také medúzy, box i soutěž o auto

Obchodní centrum Arkády Pankrác si po deseti letech úspěšného provozu připravilo pro návštěvníky velké změny v podobě rozsáhlé restrukturalizace, kterou zahájilo letos v lednu. Některé obchody byly nahrazeny novými, jiné změnily umístění v centru nebo dostaly novou moderní podobu.

Důraz je kladen také na rozmanitější nabídku potravin, stejně jako na rozšíření a zefektivnění gastronomického úseku. Jedinečná akce v duchu „kulového blesku“, která se ale co nejméně dotýká samotného provozu centra (pracuje se téměř nepřetržitě a hlučnější práce probíhají v noci), pokračuje i v těchto dnech. Připraven už je také tradiční doplňkový program pro návštěvníky, kterým jsou Arkády dlouhodobě známé. Právě dnes startuje velká soutěž o hodnotné ceny v čele s automobilem Peugeot, na přelomu října a listopadu budou přímo v OC k vidění boxerské zápasy. Navíc se pracuje na dokončení unikátního medúzária na střeše obchodního domu. 

„Změny na Arkádách jsou opravdu masivní, což je důsledek toho, že za deset let se potřeby a koncepce značek změnily a jejich požadavky na prostory jsou nyní odlišné, než když u nás před lety otevíraly,“ popisuje důvody restrukturalizace ředitelka OC Arkády Pankrác Denisa Gálová. Centrum reaguje také na to, jak se za poslední roky proměnilo okolí, ve kterém vyrostla celá řada nových, především kancelářských budov. „To klade stále větší nároky především na stravování, v našem centru se citelně zvýšila frekvence návštěvníků hlavně v době oběda. Ve všedních dnech je to až 25 tisíc lidí, což samozřejmě zvyšuje požadavky na rozmanitost nabízených jídel a prostorovou kapacitu. Proto do našeho gastronomického portfolia přibude velká restaurace včetně venkovního posezení u hlavního vchodu a na jaře příštího roku otevřeme rozšířený a modernější food court v 1. patře. Už dnes u nás lidé nově mohou navštívit kavárny Starbucks, Costa Coffee či Pizza Hut,“ říká Denisa Gálová. 

Při změnách v obchodním centru je kladen důraz také na nabídku čerstvých potravin, které jsou stále vyhledávanější. Proto se pro návštěvníky nově otevírá obchod Delmart. Restrukturalizace se ale netýká jen „viditelné“ části Arkád, změnami prochází také zázemí a garáže. Modernizace se dočkala také vzduchotechnika v celé budově.  

Zábava v obchodním centru

S probíhající restrukturalizací se ale na podzim naplno rozběhnou také kulturní, společenské a sportovní akce, které Arkády dlouhodobě pořádají a které návštěvníci vždy oceňovali. Od 31. října do 2. listopadu budou přímo uprostřed nákupního centra k vidění zápasy v klasickém boxu. V Arkádách budou probíhat vyřazovací boje historicky prvního společného mistrovství České republiky amatérů a profesionálů České boxerské asociace. Největší boxerská událost posledních let vyvrcholí v neděli 3. listopadu ve velkém sále paláce Lucerna finálovým galavečerem. 

Velmi očekávanou novinkou v Arkádách je bezesporu unikátní stavba, která probíhá na střeše obchodního centra a kterou bude po otevření obývat na 10 tisíc medúz. Ano, řeč je o jedinečném Světě medúz. Na ploše 700 metrů čtverečních právě teď vzniká velké medúzárium s dvěma patry a 38 akvárii. Součástí bude také největší kulovité akvárium na světě, které se zapíše do Guinessovy knihy rekordů. Velmi atraktivní prostory nabídnou také špičkovou gastronomii, v nové restauraci přímo v medúzáriu bude vařit šéfkuchař Tomáš Jiskra, který má zkušenosti z michelinské restaurace. Více detailů zatím nechce ředitelka OC Denisa Gálová prozrazovat, bližší informace se veřejnost dozví ve chvíli, kdy bude známé datum otevření. 

Už dnes ale startuje velká říjnová soutěž o tři hodnotné ceny s názvem „Rozjeď to s Arkádami“. Ta potrvá do 27. října a vítěz odjede z Arkád v novém voze Peugeot 2008 v hodnotě 450 tisíc korun. Kromě vytouženého automobilu mohou soutěžící pomýšlet také na skútr Peugeot Django a MacBook Air od společnosti Apple. Zájemci o účast v soutěži si prostřednictvím QR kódů umístěných v obchodním centru stáhnou do svého chytrého telefonu speciální soutěžní aplikaci, ve které naleznou veškeré potřebné instrukce. A to včetně soutěžní otázky, na kterou budou muset odpovědět, aby byli do soutěže zařazeni. Výsledky budou zveřejněny už 27. října na webových stránkách centra www.arkady-pankrac.cz