Anna K. představuje nový videoklip Pyramida boha slunce a vyráží na akustické turné

14. říjen 2019, 13:48
Anna K. představuje nový videoklip Pyramida boha slunce a vyráží na akustické turné

Anna K. je po dvouletém boji s nemocí opět v plné síle, představuje nový videoklip Pyramida boha slunce a všechny zve na své předvánoční akustické turné s dětskými sbory

Oblíbená zpěvačka Anna K. představuje nový live videoklip k písni Pyramida boha slunce. Je to nejsilnější skladba z aktuálního alba Světlo a vznikla ve spolupráci s Tomášem Varteckým a Janem P. Muchowem.

Videoklip představuje ohlédnutí za nabitou letní sezónou zpěvačky, která odehrála více než 50 koncertů a na odpočinek po nemoci tudíž nemá ani pomyšlení. “Je třeba být neustále v pohybu, kdybych se zastavila, tak umřu,” říká s úsměvem zpěvačka a dodává: “Musím prostě pořád makat, aby hlava neměla čas přemýšlet o temnotách. Ale hlavně svou práci miluju, uzdravuje mě a posiluje můj kontakt s fanoušky. Myslím, že bez sebe zkrátka nemůžeme být.”

Videoklip natočil Martin Linhart a je právě o té sounáležitosti a energii, kterou si zpěvačka se svými fanoušky vzájemně předávají.

Akustické předvánoční turné startuje 1. listopadu v Holešově a pokračuje například v Ostravě, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Třebíči či Praze. Se svou kapelou Anna K představí své největší hity, ale i nejnovější písně z jejího úspěšného alba Světlo v akustických aranžích.

“Naše loňské akustické turné mělo takový úspěch, že jsme se rozhodli zopakovat ho i letos. Mám velkou radost, že je o něj takový zájem, některá místa jsou už teď vyprodaná, museli jsme přidat další koncerty,” vypráví Anna K. a dodává: “Celý program bude opět hodně o světle a světlých okamžicích s naší hudbou, a krásné energii, kterou by předvánoční čas měl mít.

Na každé zastávce rozšíří navíc její šestičlennou kapelu i dětský pěvecký sbor. „Na většině koncertů mne doprovodí Dětské Sborové Studio Ostrava Jih nebo Kühnův dětský sbor, se kterými jsem již v minulosti vystupovala. V některých městech oslovíme i místní pěvecké sbory a základní umělecké školy. Dětská energie atmosféru koncertu nádherně rozzáří, moc se na to těším!“ říká zpěvačka.

Aby byl koncertní program co nejrozmanitější, nechala zpěvačka polovinu písní přearanžovat americkým producentem Stevem Walshem. Ten má s podobnou prací velké zkušenosti. Například v minulosti už podobným způsobem upravil největší hity anglické kapely Erasure pro jejich akustické album Union Street a následné turné. Druhou polovinu repertoáru nakonec předělala Anna K. na zkouškách společně se svou koncertní kapelou.

Vstupenky na šňůru koncertů lze koupit exkluzivně v síti TicketLIVE.

AKUSTICKY 2019

1.11. Holešov - Zámek

2.11. Ostrava - Dům Kultury města Ostravy   

12.11. České Budějovice - Metropol

13.11. Rakovník - KC

15.11. Vysoké Mýto - Divadlo

16.11. Hradec Králové - Petrof Gallery

17.11. Hradec Králové - Petrof Gallery

21.11. Třebíč - Divadlo

24.11. Stříbro - Kino Slavie

27.11. Valdice u Jičína - KC

4.12. Praha - Hybernia

9.12. Plzeň - Depo2015

12.12. Český Krumlov - Divadlo

14.12. Česká Lípa - KD Crystal

15.12. Brno - Mahenovo divadlo

16.12. Valašské Klobouky - KD Klobučan