9. narozeniny Muzea Karla Zemana

12. září 2021, 21:24
9. narozeniny Muzea Karla Zemana

O víkendu 2-3. 10. 2021 oslaví pražské filmové Muzeum Karla Zemana deváté narozeniny. Oslavu bude doprovázet tematický program ve stylu jedné z nejoblíbenějších pohádek od Karla Zemana – Čarodějův učeň.

Děti se upíší do služeb Čaroděje, který je kouzlem promění na havrany, stejně jako ve filmu. Čarodějovi učni budou muset využít svou fyzickou zdatnost, paměť, odvahu a důvtip, aby získali potřebné mince z jednotlivých herních stanovišť a vykoupili se tak ze služeb mocného čaroděje.

Během hry se čarodějovi učni seznámí s několika druhy ptáků z čeledi krkavcovitých, pokusí se číst v Koraktoru – knize kouzel, a nemine je děsivá zkouška odvahy ani jejich kouzelnického nadání. Za svou píli a důvtipné splnění úkolů bude každý účastník soutěže odměněn kouzelným narozeninovým dárkem.

Pozvánka na 9. narozeniny Muzea Karla Zemana ve dnech 2. a 3. října 2021

Akce je vhodná pro děti od 6 let a jejich rodiny, ale i pro návštěvníky všech ostatních věkových kategorií. Narozeninový program bude probíhat od 10 do 17 hodin během obou víkendových dnů. Vstupenky na deváté narozeniny Muzea je možné zakoupit na webových stránkách Muzea Karla Zemana, nebo v průběhu akce přímo na pokladně v Muzeu.

Návštěvníci se budou moct těšit nejen z hravého programu, ale i ze stálé interaktivní expozice a z trikových instalací ve venkovních prostorech Muzea, kde si mohou pořídit upomínky ve formě fotografií s filmovými triky Karla Zemana nebo s legendárním mamutem z filmu Cesta do pravěku. Otevřen bude i muzejní obchod, kde si návštěvníci mohou zakoupit originální předměty s motivy z filmů Karla Zemana.

Další informace o narozeninách Muzea Karla Zemana a vstupenky naleznete ZDE