7. koncert Mezinárodního festivalu jazzového piana dozná částečné změny v programu, ale rozhodně neutrpí na kvalitě

27. listopad 2021, 16:07
7. koncert Mezinárodního festivalu jazzového piana dozná částečné změny v programu, ale rozhodně neutrpí na kvalitě

„Potřebovali bychom nakopnout. Je fajn být na tom technicky dobře, ale teď mě vůbec netěší vydávat tu energii do šuplíku. Spíš bych fakt rád zahrál,“ řekl na jaře v jednom rozhovoru ostravský pianista a skladatel Jan Kavka.

Snad se zadaří a tu příležitost dostane, a to díky změně programu posledního koncertu Mezinárodního festivalu jazzového piana, kterou jsme byli nuceni udělat. Takže spolu s Grégory Privatem z Martiniku, který ve své hře spojuje karibský temperament se znalostí evropské koncertní hudby a který na svém pátém profilovém albu Soley mísí vlivy latinskoamerické hudby, klasiky, jazzu i elektroniky a poprvé se pustil i do zpěvu, zahraje i Jan Kavka.

Můžeme se těšit na zajímavé srovnání. Jan, absolvent prestižní akademie v Katovicích, se sice pasoval na jazzmana, ale vlastně se pohybuje i v jiných žánrech včetně folklóru. Hodně energie věnuje triu, které založil. V dubnu roku 2018 vydalo "Jan Kavka Trio" debutové CD Stories. V rámci ankety "ČESKÁ JAZZOVÁ SKLIZEŇ 2018", kterou pořádá Český rozhlas Jazz, bylo toto album oceněno jako 2. nejlepší.

Kvůli případným změnám v důsledku situace v ČR, sledujte webové stránky pořadatele www.jmw.cz.

05.12.2021 19:00 |  Atrium na Žižkově