30 000 km na kole a víc jak 550 dní na cestách

18. listopad 2014, 16:51
30 000 km na kole a víc jak 550 dní na cestách

Cesta okolo světa na kole, 27 zemí a přes 18 měsíců na cestách. Zdá se vám to nereálné? Pro Karola Voltemára – cyklistu, cestovatele a konzultanta  internetového  marketingu ze Slovenska, to je realita. V rámci jeho cestovatelského projektu World Bike Travel jel z Evropy až na kraj Asie, křížem přes Austrálii.

Část cesty z Řecka do Uzbekistánu ho doprovázel spolucestovatel Helmut. Na tachometru padlo číslo 30 000 (km) ve Vietnamu, odkud se dostal z jižní Číny. V Číně cestoval v létě spolu s přítelkyní Heni. Nejvíce času mu na cestě zabrala Čína a Austrálie, kde dohromady cestoval 6 měsíců.

Cesta začala 1. 5. 2013 v Bratislavě, kde s plně naloženým kolem, které váží přes 50 kg, vystartoval na tuto téměř neuvěřitelnou cestu. Cílem projektu je ukázat sílu lidské vůle a schopnosti člověka. To, zda se projekt podaří ukončit, záleží od souhry náhod a odhodlání na cestách.
“Je to hlavně o překonávání sebe samého, svých mentálních a fyzických limitů. Neustálém posouvaní směrem vpřed do neznámého světa, který poznávám skrz sebe a svoje zážitky. Jediná věc, na kterou se člověk může na samostatné expedici spolehnout, je jeho vlastní instinkt a to co zná.“

World Bike Travel 30 000 km

www.facebook.com/WorldBikeTravel