2 hokejová mužstva, 2 kultury, 1 hra = nová sportovní komedie Letní hokej

4. červen 2019, 14:36
2 hokejová mužstva, 2 kultury, 1 hra = nová sportovní komedie Letní hokej

Nový film Letní hokej je dokumentární komedie Tomáše Bojara a Rozálie Kohoutové, která vstoupí do kin 18. července.

Za sebou má již úspěšnou účast na MFF Visions du reel 2019 ve švýcarském Nyonu.

V jedné z hlavních rolí, samozřejmě kromě juniorských hokejistů z Náchodu a Salé, se představí bývalý vynikající hokejový útočník se zkušenostmi z NHL, člen národního týmu, oblíbený hokejový komentátor a šéftrenér východočeského mládežnického hokeje Martin Hosták.

Film Letní hokej je živým dialogem dvou rozdílných kultur, plný různých malých překvapení a osvobozujícího humoru. Naučili se Češi v Maroku smlouvat? Potvrdili tu pověst hokejové velmoci? Sehnali Maročané v Čechách maso halal? Pochopili tu, co je to ofsajd?

75 minut přinášejících osvěžující a naprosto ojedinělý vhled do života hokejových teenagerů, které byste si neměli nechat ujít.

Jedeme, Náchod, jedeme!

Vše začalo společným letním soustředěním mladých marockých a českých hokejistů v marockém Rabatu, což je opravdu netypická hokejová destinace. Vedoucím výpravy českých hokejových juniorů byl Martin Hosták.

Hokejové juniory ve věku mezi dvanácti a čtrnácti lety v marockém Rabatu čekalo pravděpodobně nejzajímavější soustředění jejich dosavadní kariéry. Čeští hokejisté byli ubytování v marockých rodinách a dost možná někteří z nich zažili tak trochu kulturní šok.

Alláh, vlast a král

Pak se situace obrátila: marocká hokejová výprava se vydala do mrazivého východočeského Náchoda a zažila šok nejen kulturní ale i teplotní. Tahle africko-evropská hokejová výměna samozřejmě vytvořila živnou půdou pro mnoho neopakovatelně živých, úsměvných situací, v nichž byl hokej nejen základní hybnou silou.