17. ročník festivalu United Islands proběhne o prvním červnovém víkendu

20. srpen 2019, 11:05
17. ročník festivalu United Islands proběhne o prvním červnovém víkendu

Ulice hlavního města ožijí i příští rok multižánrovým festivalem United Islands of Prague. Praha se tak v termínu 5.- 6. června 2020 již po sedmnácté v řadě promění v dějiště největšího svátku nové muziky.

Kromě nespočtu talentovaných hudebníků z celého světa bude opět součástí i bohatý doprovodný program. Vstup na celý festivalový víkend bude tradičně pro všechny zdarma. 

Open-air festival United Islands of Prague se opět odehraje pod taktovkou známého hudebníka a producenta Moimira Papalescu, který stál za letošním ročníkem s podtitulem „British Editon“. „Letošní novinka, Britská edice ve spolupráci s Britským velvyslanectvím, byla pro festival i diváky velice významná. Pro příští ročník pracujeme proto na dalším takovémto unikátním konceptu. Nechte se překvapit,“ popisuje ředitel festivalu Moimir Papalescu.

Kromě nového konceptu se v loňském roce velice osvědčilo také oddělení se od sesterského festivalu Metronome. Ani příští rok se tak tyto dva festivaly nebudou překrývat. „Jsem moc rád, že jsme letos vyslyšeli četná přání všech milovníků kvalitní hudby, kteří si chtěli naplno užít jak United Islands, tak i Metronome festival Prague. Tento model byl velice úspěšný a rozhodně prospěl oběma akcím. Příští rok v něm budeme pokračovat. Každý festival má nyní vlastní termín a Praha se tak opět roztančí hudbou hned po dva červnové víkendy,“ vysvětluje David Gaydečka, pořadatel festivalu.

Na letošní ročník do ulic a parků pražského Karlína dorazilo úctyhodných 45 000 návštěvníků, kteří měli možnost sledovat vystoupení více než 100 zajímavých interpretů ze všech koutů světa. Pořadatelé už v tuto chvíli pracují na potvrzování kapel pro následující ročník. „S přípravami dalšího ročníku jsme začali v podstatě hned po skončení toho letošního. V tuto chvíli již máme hlavního českého headlinera. Jeho jméno si prozatím necháváme jako tajemství, ale brzy se o něj podělíme. Teď vám řeknu jen to, že je to někdo, kdo ještě letos vydá novou desku. Zas tak moc jich v dnešní době nevychází, tak to můžete myslím snadno uhodnout,“ říká s úsměvem Moimir Papalescu.

Festival United Islands of Prague se příští rok opět soustředí především na objevování nové muziky a hudebních talentů. Jak již bylo avizováno, kromě mladých vycházejících hvězd se ale návštěvníci mohou těšit i na vystoupení několika stálic české i zahraniční hudební scény, které hudební objevy přijdou naživo podpořit. Součástí budou tradičně i zajímavé kreativní aktivity nejen pro dospělé, ale i pro děti.

  1. ročník festivalu United Islands of Prague bude probíhat od pátku 5. června 2019 do soboty 6. června 2020. Vstup bude jako každý rok pro všechny zdarma. Více informací najdete na www.unitedislands.cz.