NOAM VAZANA TRIO (IL/NL)

14.6.2023, 20:00 – 23:59

Noam „Nani“ Vazana působí ve světě jazzu a world music jako závan čerstvého vzduchu. Její podmanivý hlas je často přirovnáván k Mercedes Sosa či Nině Simone, její nadčasové kompozice propojují dávnou kulturu Ladino se současností. Výsledkem je jedinečná fúze hudby Středního východu, severoafrických rytmů a autorské etnicko-jazzové tvorby. Její hudba se vzdáleně podobá flamencu, severoafrické hudbě a tradičním písním sefardských Židů. Je jedinou známou interpretkou, která znovu vdechuje život starému marockému jazyku Ladino a nechává jej vyniknout v kontextu aktuálních témat. 

Cena vstupenky: 300 Kč

Nani je držitelkou Sefardské hudební ceny (2017), v roce 2015 se umístila v první dvacítce žebříčku iTunes, vystupovala na mnoha významných hudebních akcích, na pódiu se potkala s Johnem Claytonem, Terellem Staffordem, Katie Meluou, Bobbym McFerrinem a dalšími. Složila hudbu k dokumentům BBC a NPO. Na kontě má zatím tři alba.

O jejím vystoupení v rámci Manchester Jazz Festival napsali: „Už jen samotný hlas Nani je fascinující. Průzračný a čirý, silný a precizní. Naplněný emocemi, rytmem tržišť, melodiemi radosti i zlomených srdcí, příběhy lidí, kteří museli opustit svoji zemi.“

Kde: Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc

SMS Ticket