ME-SA (CZ/HU/SK): SOFT SPOT

25.6.2023, 19:30 – 23:59

Soft Spot je experimentální fyzické představení, jež se zrodilo ze spolupráce oceňovavých slovenských tanečnic Martiny Hajdyly a Soni Ferienčíkové s renomovanou maďarskou choreografkou Adrienn Hód. Společně zkoumají relace mezi fyzickým tělem, osobností performera a přikládaným významem. Co z lidského těla, když se na něj podíváme, vlastně vnímáme? Co nám sdělují tvář, gesto, postavení a pohyb těla? Jak prostřednictvím těla komunikujeme s ostatními? Soft Spot si pohrává se znejasňováním vlastností, jež přisuzujeme člověku. Ptá se, co z nich nás skutečně dělá lidmi? Poohlíží se po jakémsi skrytém, “extrémně citlivém místě” uvnitř nás samotných.

Cena vstupenky: 300 Kč

Soft spot je divadelním rituálem, který zve diváky do prostoru, ve kterém není rozdíl mezi jevištěm a hledištěm. Světelné atmosféry spolu s hudební složkou vytrhnou diváky z reality a ponoří je do bezčasí, ve kterém se znejišťují obrysy veškeré přítomné reality.
Ohniskem Soft Spotu je vtahující kamufláž. Maska přeměňující člověka v jinou bytost. Rafinovaně poskládaný kostým, jenž skrývá, ale i znepokojujícím způsobem odhaluje. A především rejstřík nepředvídatelných pohybů mnoha kvalit, jež sjednocuje málo spolehlivý dojem, že přicházejí odjinud, neboť odmítají prozrazovat ženskost i totožnost obou tanečnic.

Kde: Co.Labs, Kounicova 22, Brno

SMS Ticket