Jazz Černošice

3.6.2023, 19:00 – 23:59

Big Band Publicznej Szkoły Muzycznej / Mike Parker´s Trio Theory / Jammie Marshall and Band 

Cena vstupenky: 300 Kč

Soubor Big Band ZUŠ z polského města Leśnica hraje řadu klasických jazzových skladeb a aranží. V repertoáru Big Bandu najdete skladby, které kdysi hráli ti nejlepší světoví velikáni. Vysoká umělecká úroveň a nadšení těchto mladých lidí zaručuje neopakovatelný zážitek pro všechny. Účinkující jsou mladí lidé, studenti Veřejné hudební školy z našeho partnerského města Leśnica, kteří se každý den vzdělávají v oboru klasické hudby a jazzový Big Band je pro ně určitým způsobem odrazovým můstkem, pro některé z nich dokonce realizací snů.. Každý rok, dle nového náboru studentů, se mění složení Big Bandu - hrají v něm stále mladší lidé. Posledním velkým úspěchem tohoto orchestru je II. místo v IX. celostátní soutěži SCHOOL & JAZZ FESTIVAL ve městě Lubaczów. "

Renomovaný newyorský basista Mike Parker, který působí v Evropě i na americkém kontinentu, ve svých projektech důmyslně a originálně propojuje jazz s funkem, klasiku s avantgardními výboji, drum’n’bass s jazzovou improvizací. Jeho kompozice působí, jako by se v nich mísily vlivy Charlese Minguse s Radiohead, Maurice Ravela s Led Zeppelin, Johna Coltranea s Davidem Bowiem. Výsledný tvar je svěží a nepředvídatelný, nechybí mu nadhled ani živelnost s vydatnou porcí elektrizující energie. Trio s fantastickou americkou rytmikou hraje mix svých skladeb, široce ovlivněných mnoha dalšími současnými hudebními

Než se Jamie Marshall přestěhoval do Prahy, byl více než dvacet let součástí londýnské hudební scény. Hrál v místech tak různých jako Královská slavnostní síň, klub Marquee, klub 12 Bar, ale například vystupoval také v Londýnském dopravním muzeu. Objevil se v celostátních britských rádiových stanicích a také v televizi (BBC 1, BBC 2, Channel4 a Sky TV atd). Živě hrál Jamie s takovými hvězdami, jako jsou Don McLean, The Blues Band, Paul Young and Los Pacaminos. Dále s frontmanem skupiny Squeeze Glennem Tilbrookem a britskou bluesovou legendou, jíž byl Long John Baldry. Jeho celostátní turné s McLeanem završili Jamie a jeho kapela nahrávkou speciální verze hitu American Pie ve studiu EMI – Abbey Road Studios. Tuto nahrávku pak zahráli živě v televizi BBC v pořadu Nejlepších deset popových písní.

SMS Ticket