Will Wilde (UK) a The Bladderstones v Černošicích

31.1.2023, 20:00 – 23:59

WILL WILDE z anglického Brightonu přiveze kolekci zemitého, syrového texaského blues (Johnny Winter, Kenny Wayne Sheppard), prověřenou klasiku (Jimi Hendrix, John Lennon, Black Sabbath, Cream) a úpravy jazzových standardů pro královskou foukací harmoniku (Miles Davis, John Coltrane, Wayne Shorter). 

Cena vstupenky: 210 Kč

WILL WILDE patří mezi absolutní špičku současné anglické bluesrockové scény.  Ve hře na foukačku má pět nominací na British Blues Award, v roce 2019 vyhrál „The Blues Matters Award“. Kromě hry na foukací harmoniku je také skvělým bluesrockovým zpěvákem, skladatelem a sólovým kytaristou. Na českém turné jej doprovodí stálice české bluesové scény, blues-power-crossoverová kapela The Bladderstones. 

Kapela The Bladderstones působí na české hudební scéně od roku 2013, ovšem její duch, baskytarista a zpěvák Johnny Jůdl, je velmi zkušeným hudebníkem. Leckoho nicméně překvapí druhy dvou židlí, na kterých sedí. Zatímco The Bladderstones můžeme označit za kapelu bluesrockovou , známější je jako baskytarista, fagotista a hráč na elektrickou kytaru populárního alternativního Jablkoně. Tón The Bladderstones kromě jeho přínosu spoluurčuje hlavně všestranný hráčský rukopis Tomáše Frolíka, který patří mezi nejzajímavější mladé kytarové objevy posledních let a bubeník Michael Nosek.

 

SMS Ticket