KLÍČ – 40 let - velký výroční koncert

13.9.2022, 19:00 – 23:59

V letošním roce uplynulo už neuvěřitelných 40 let od chvíle, kdy se na jaře roku 1982 sešlo několik mladých muzikantů s tím, že společně založí folkovou kapelu. Novou formaci nejprve nazvali Petrklíč, ale již velmi brzy její jméno zkrátili na KLÍČ – a pod tímto názvem koncertuje skupina dodnes. Repertoár začínající kapely patřil sice k hudebnímu stylu, kterému se v osmdesátých letech minulého století říkalo „židličkový folk“, ale už po krátké době se KLÍČ začal nejvíce věnovat renesančně znějící autorské písňové tvorbě (navíc velmi originálně pojaté) – a i díky tomu se pak v průběhu dalších let úspěšně propracoval mezi uznávanou a zcela nezaměnitelnou českou hudební špičku.

Cena vstupenky: 300 Kč

 

Silné melodie „klíčovských“ písní spojené s poetickými, výraznými a neotřele nadčasovými texty, které často vedou posluchače k hlubšímu zamyšlení, to vše umocněno propracovaným nástrojovým i pěveckým aranžmá jednotlivých skladeb (podpořeným vysokou interpretační úrovní všech muzikantů), takový KLÍČ už léta diváci i jeho příznivci znají, mají rádi a obdivují. Hudebními odborníky je pak KLÍČ často označován za zakladatele žánru autorské historizující hudby – a tak se během své existence tento soubor stal i výraznou inspirací pro spoustu dalších muzikantů a kapel.

Na jubilejních koncertech roku 2022 zazní jednak nejúspěšnější písně skupiny KLÍČ, avšak ve výročním repertoáru bude i ukázka skladeb z počátečního období kapely a samozřejmě nebudou chybět ani nové písně z posledního profilového alba skupiny vydaného v roce 2018 (během koncertu nabídne kapela divákům celkem 30 písní a muzikanti přitom na pódiu vystřídají více než 60 hudebních nástrojů).

 Všechny letošní velké slavnostní koncerty odehraje KLÍČ ve svém tradičním sedmičlenném obsazení.

A pouze pro informaci ještě doplňujeme, že na výročních koncertech si diváci budou moci zakoupit všechna aktuální alba skupiny KLÍČ (včetně nejnovějšího CD „V čase zrání...“, nedávno vydaného vánočního „live“ DVD – a nové reedice dětského alba „Písničky z Breptánie“) – a současně budou v prodeji i obě sólová alba zakládající členky skupiny KLÍČ Pavly Marianové.

Obsazení skupiny KLÍČ:

Jaroslav MARIAN  –  umělecký vedoucí, zpěv, šestistrunná a dvanáctistrunná kytara, perkuse

Pavla MARIANOVÁ  –  zpěv, krumhorny, zobcové flétny, dechový syntezátor, metalofon, perkuse

Jana SLAVATOVÁ  –  zpěv, buben, činel, perkuse

Jitka KRUPIČKOVÁ  –  zpěv, příčná flétna, zobcové flétny, krumhorny, malý buben, perkuse

Jiří KRUPIČKA  –  zpěv, violoncello

Jana BOŠKOVÁ  –  zpěv, příčná flétna, zobcové flétny, perkuse

Jan JANDA  –  zpěv, dvanáctistrunná a šestistrunná kytara

 

Další informace:

https://skupinaklic.cz

https://www.facebook.com/skupinaklic

 

 

SMS Ticket