Cukrářská škola s Lídou - Francouzské dezerty
V cukrářském kurzu se zaměříme na tradiční francouzské dezerty - Éclair a Paris Brest. Tyto delikatesy z odpalovaného těsta jsou voňavé, lahodné a vždy nádherné i na pohled.
Kde: Bistro Paulus, tř. Kosmonautů 1221/2a, Olomouc
Během kurzu Vás naše cukrářka Ludmila Len naučí, jak vytvořit to nejnadýchanější těsto. Po upečení se pak pustíme společně i do přípravy těch nejrozmanitějších náplní nejrůznějších chutí, které francouzský zákusek vždy dovedou k dokonalosti.
Dezert Paris Brest je francouzskou verzí našich věnečků. Tato francouzská delikatesa vznikla na počest cyklistického závodu mezi městy Paříž a Brest a jeho kulatý tvar je toho připomínkou. Odpalované těsto kulatého tvaru je plněné zpravidla praliné krémem.
Během kurzu obdržíte receptury na těsta i na krémy, cukrářka vám poradí pracovní postupy a dostanete také tipy na nejrůznější cukrářské vychytávky při pečení a zdobení.
V průběhu kurzu budete mít zajištěno občerstvení, včetně alko a nealko pití.
Kromě zážitku si odnesete domů také 6 vlastnoručně vyrobených francouzských dezertů.
Partnerem kurzu je Tescoma.