Doktor Faust - zámek Opočno

16.7.2023, 23:59 – 17.7.2023, 1:59

Muzikál Doktor Faust je nový, původní, český, muzikál autorů Vojtěcha Adamčíka a Jana Batysty. Příběh vychází z Goetheho románu o středověkém německém učenci Doktoru Faustovi, který vyměnil svou duši za slávu, bohatství a mládí.

Ten si na začátku příběhu žalostně uvědomuje, že zestárl, aniž by dosáhl skutečného poznání, proslulosti nebo nashromáždil majetek. Mefistofeles mu nabízí, že za upsání jeho duše ho omladí a splní mu jeho přání. Uvědomuje si ale Doktor Faust skutečnou cenu obchodu?

Charakter Mefistofela bude netradičně ztvárněn dvěmi postavami – mužem a ženou. Ti se v průběhu představení doplňují. Herecko-pěvecké obsazení nabídne nejen známé tváře, ale také vycházející hvězdy české muzikálové scény. Rockově laděný autorský muzikál doprovodí devítičlenný živý orchestr.

„Faustovské téma je v divadelní a filmové tvorbě natolik probrané, že už se jedná svým způsobem o klišé. Jak toto věčné téma zpracovat neotřele je tedy netriviální otázka. Bylo nutné vzít si inspiraci v dílech Goetheho a Marlowa, i v analogickém příběhu o Jobovi. Snažil jsem se faustovské téma myšlenkově přiblížit spíše novodobému humanismu,“ vysvětluje autor textů písní a scénáře Jan Batysta a doplňuje: „Naše dílo není snahou o filozofii, naopak je psané pro divácký zážitek. Jde o přezkoumání myšlenek hříchu, spásy a
odpuštění způsobem, který nejsnáze proniká do diváckých srdcí – písněmi.“ 

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY


Představení se koná na Státním zámku Opočno, jež se nachází na adrese Trčkovo nám. 1, 517 73 Opočno (Arkádové nádvoří).

Parkování je možné přímo na Kupově náměstí v Opočně nebo u zimního stadionu. Obě parkoviště jsou kousek od zámku, pěšky do 10 minut od místa konání. Všem doporučujeme včasný příjezd, abyste nezmeškali začátek představení, které začíná v 20:00 (areál bude otevřen od 19:00). Délka představení odpovídá 120 minutám včetně půlhodinové přestávky. Akce pod širým nebem se koná za každého počasí. 

V místě konání pro vás máme nachystané prodejní stánky s občerstvením, nápoji a dobrým vínem.

DOPORUČUJEME
– včasný příjezd
– teplé oblečení (i když přes den může být teplo, v noci se ochladí)
– pláštěnku (deštníky nejsou z hlediska bezpečnosti povoleny)

Produkce: KULTURA POD HVĚZDAMI s.r.o.

VSTUPENKY 

Vstupenky je možné zakoupit v několika kategoriích

 V případě zájmu o větší počet vstupenek nebo o vstupenky na fakturu nás kontaktujte na e-mailové adrese [email protected]

VIP PROGRAM
– začátek od 19:30
– welcome drink
– drobné občerstvení před představením i během přestávky
– nejlepší místa v hledišti
– pohodlnější sezení
– pláštěnka v případě deště

ZTP, TP A ZTP/P
– Slevu pro držitele těchto průkazů poskytujeme na předem určená místa s 50% slevou. Na každé představení je vyhrazeno od 8 do 10 takových míst (většinou fialovou barvou).
– Pokud vstupenky "ZTP" při výběru míst nevidíte, jsou vyprodány, ale slevu 50 % ZTP můžete uplatnit i na všechna ostatní místa v hledišti.
– Držitel průkazu ZTP, TP a ZTP/P je povinen si s sebou na představení přinést svůj průkaz pro kontrolu, že jsou místo a sleva užívány správně. V opačném případě bude ze strany pořadatele nárokován doplatek ceny nebo neumožnění setrvat na představení. 
– Pro uplatnění slevy vyfoťte a zašlete nám svůj "ZTP" průkaz na [email protected]. Zpět na email vám zašleme slevový kód s hodnotou 50 % z ceny a ten uplatníte při nákupu vstupenek online. 

 Aktuality naleznete na stránkách pořadatele KULTURA POD HVĚZDAMI s.r.o.