Muzejní noc na zámku Vimperk

4.6.2022, 16:00 – 21:00

Po čtyřleté pauze, během které probíhala obnova Horního zámku, se do expozic Muzea Vimperska vrací Muzejní noc! Letošním tématem vimperské Muzejní noci je Barevná Šumava, nebo spíše Šumava v barvách, protože se budeme zabývat jejím různorodým malířským ztvárněním.

Cena vstupenky: dospělí 120 Kč, děti 50  Kč

Těšit se tak můžete na zbrusu novou výstavu, která se o Muzejní noci otevře v galerii a představí díla Barbory Chlastákové. Bude se jednat o její první výstavu ve Vimperku, ve kterém již několik let žije.

Kromě současné autorky se zaměříme i na umělce, kteří Šumavu a Vimperk zachycovali v minulosti, a to na komentovaných prohlídkách stálých expozic „Vimperk v umění“ a „Šumava v umění“.

Muzejní noci často patří dětem. Pro ně bude připravena výtvarná dílna inspirovaná tvary, vzory a barvami v přírodě.
Přijďte strávit příjemný večer v expozicích Muzea Vimperska! Budeme se na Vás těšit.

Program

16:00–21:00 Otevřeny všechny expozice Muzea Vimperska

16:00–18:00 Výtvarná dílna pro děti v galerii

17:00 Komentovaná prohlídka stálých expozic „Šumava v umění“ (Dita Pfeferová) a „Vimperk v umění“ (Vojtěch Brož)

18:00 Vernisáž výstavy „V ráji šumavském: Malby Barbory Chlastákové“ (pro zájemce, kteří se chtějí zúčastnit pouze vernisáže a nikoliv dalšího programu Muzejní noci, je vstup bezplatný)

19:00 Komentovaná prohlídka stálých expozic „Šumava v umění“ (Dita Pfeferová) a „Vimperk v umění“ (Vojtěch Brož) – repríza

21:00 Ukončení programu

 

Festival muzejních nocí 2022 pořádá Asociace muzeí a galerií České republiky, z. s., s podporou Ministerstva kultury. Další festivalové akce naleznete na http://www.muzejninoc.cz.