ROMY&ROSE 22.05.-24.6.2022 výstava obrazů a aukce pro útulek Opuštěné kočičí tlapky na zámku Lysice

22.5.2022, 10:00 – 16:00

Projekt ROMY&ROSE je činem dvou žen, které se potkaly na soutěži MISS ČESKOSLOVENSKO 1991 a schází se v druhém ročníku společného výtvarného projektu za účelem pomáhat.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Brněnská rodačka Romana Štryncl, postupně oslovuje prověřené útulky po celé ČR, namaluje jimi vybranou kočku, obraz draží po dobu trvání výstavy na stránkách útulku a celá částka jde přímo na jeho účet. První výstava spojená s aukcí obrazu pro kočičí útulek proběhla v Divadle Bolka Polívky v roce 2013. “Celý projekt funguje nejen jako jednorázové získání finanční částky, ale přibližuje problematiku útulkových zvířat, propojuje lidi a věřím, že vede i k zamyšlení a větší všímavosti.”

Rosana pomáhá lidem, kteří se chtějí kreativně vyvíjet. V benefičních akcích spolupracuje s vedením města Bílovce a NPÚ na projektech pro vývoj výtvarného cítění bez hranic. Bez hranic proto, neboť dává šanci každému bez ohledu na věk, styl, či pokročilost, se umělecky vyjádřit. Její slova “v každém z nás je umělec” začínají vyučovací hodiny nejen v zámeckých plenérech, ale i školách a ateliérech. Za své zásluhy byla odměněna několika cenami městskými radami a kulturními institucemi u nás i v zámoří.

Letos se setkají obě výtvarnice na Státním Zámku Lysice, kde se pod kurátorskou asistencí Rosany opět spojí v záměru pomoci zvířatům v tísni. Jejich obrazy vyplní starobylé prostory zámecké galerie od 22.05. do 24.6.2022. Výstava bude zahájena vernisáží v neděli, dne 22.05.2022 v 15:00 hodin, a proběhne i zahájení aukce obrazu kočky Julči z útulku Opustěné kočičí tlapky. Pohádku inspirovanou jejím příběhem napsala Lucie Hlavinková.