Hrané prohlídky na zámku Slatiňany

15.5.2022, 15:00 – 18:00

Zažijete vstřícnou atmosféru knížecí rodiny Auerspergů s pěti dětmi, která Vás nejen ráda obeznámí s rodovou tradicí, ale rovněž vás nechá nahlédnout do svého soukromí, do svých životních příběhů, do každodenních radostí i starostí svého pobytu na slatiňanském letním sídle, a to v provedení slatiňanského divadelního spolku Acord, z.s.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Divadelní hrané prohlídky na slatiňanském zámku, který je nyní opět otevřen po náročné tříleté rekonstrukci, Vám přiblíží každodenní život knížecí rodiny na jejich letním sídle ve Slatiňanech na přelomu 19. a 20. století, ke kterému se vztahuje i vybavení nově otevřené expozice.

Iva Ryzová, autorka projektu, napsala  scénář tak, aby se návštěvníci z hraných prohlídek dozvěděli všechna historická fakta a současně, aby se cítili jako očekávaní a velmi vítaní hosté, kterým je natolik důvěřováno, že mohou nahlédnout "pod pokličku" a poznat tak každodennost knížecí rodiny se všemi radostmi i starostmi. Během této "návštěvy" naši "hosté" poznají nejen Vilemínu a Franze Josefa z Auerspergu, ale také jejich pět dětí, komornou, učitelku baletu a francouzskou vychovatelku Saillet. O návštěvníky se bude během prohlídky "starat" celkem 16 účinkujících. Malé slečny si budou moci zatancovat na lekci baletu s mladými princeznami a chlapci si zase mohou vyzkoušet své logické myšlení s mladými princi v zámecké učebně. V přízemí pak budou návštěvníci svědky příprav na rodinnou oslavu stříbrné svatby rodičů...

Franz Josef a Vilemína z Auerspergu měli dle dostupných materiálů a korespondence velmi krásný a hluboký vztah. Proto autorka pojala přípravu i realizaci  tak, aby prohlídka  návštěvníky nejen poučila a pobavila, ale především pohladila po duši.

Hrané prohlídky uvidíte v provedení slatiňanského divadelního spolku Acord, z.s.

 
Vstupné: základní 230 Kč, snížené 180 Kč (senioři od 65 let, studenti do 26 let), snížené 90 Kč (děti od 6 do 18 let), děti do 5 let zdarma

Online prodej vstupenek bude spuštěn v dubnu.

Kapacita prohlídky je 20 osob.