Orientační běh v zámeckém parku na Kynžvartě

4.10.2020, 12:00 – 23:59

Orientační klub MLOK Mariánské Lázně bude v neděli 4. října 2020 pořádat v areálu státního zámku Kynžvart a přilehlém zámeckém parku dva závody v orientačním běhu - Veteraniádu ČR ve sprintu a Mistrovství oblasti ve sprintu. Start prvního závodu je plánován na 12:00, druhý cca na 14:30. 

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Centrum závodů bude na parkovišti před hotelem Metternich.

Orientační běžci budou závodit v zámeckém parku na Kynžvartě. Trať si mohou vyzkoušet i příchozí, dokonce i rodiče s dětmi

První říjnovou neděli bude mít každý zájemce možnost vyzkoušet si orientační běh na vlastní kůži. Kromě soutěžních kategorií pro registrované orientační běžce budou totiž připraveny i dvě jednoduché, přibližně dvoukilometrové tratě: trať pro rodiče s dětmi (HDR) a trať pro ostatní příchozí (P). A jak na to? Stačí se v den závodu obléknout do sportovního oblečení a dostavit se na prezentaci v centru závodu v čase mezi 11:00 a 12:30.

Orientační běh je zajímavý sport založený na schopnosti orientace v terénu s mapou a buzolou. Na mapě jsou vyznačena kontrolní stanoviště (kontroly), která mají účastníci nalézt v určeném pořadí. Závodník si cestu mezi kontrolami volí sám tak, aby ji navigačně zvládl a aby celou trať absolvoval v co nejkratším čase.

 

Těšíme se na všechny příznivce orientačního běhu i diváky