Noční prohlídky hradu Švihov odhalí zrnko pravdy v dobových legendách

14.8.2020, 19:00 – 15.8.2020, 22:00

Další ročník oblíbené a hojně navštěvované divadelně šermířské akce, která otevírá pro veřejnost pozdně gotický skvost po setmění, se opět ponese v duchu nadsázky, nedorozumění a slavných hradních legend obrácených naruby.

Cena vstupenky: 260 Kč / 180 Kč, , ,  Kč

Navzdory složitému a nejistému období bude tradice divadelních prohlídek hradu Švihova pokračovat i letos. Návštěvníkům se naskytne jedinečná šance nahlédnout pod pokličku skutečných i smyšlených hradních legend, kterými je opředená doba nejvýznamnějšího majitele středověké stavby, Půty z Rýzmberka.

„Švihov je pro mě dlouhou a bohatou životní kapitolou. Vracím se sem už téměř čtvrt století. Hradní legendy byly vždy velkou inspirací nočních prohlídek, tak nás napadlo, proč si nepohrát s tím, jakým způsobem se rodí a kolik je za nimi nepravd a omylů,“ říká autor scénáře a jeden z hereckých představitelů Vít Schmarc.

Diváci mají možnost zhlédnout zhruba hodinové představení na vodním hradě Švihov v termínech 14., 15., 21., 22., 28. a 29. srpna od 19.00 do 20.00 každých 30 minut.

Na vstupenky neprovádíme rezervace! Vstupenky je možné zakoupit online!

NÁKUP VSTUPENEK ONLINE