Malá muzejní farma u Národního zemědělského muzea v Praze

31.12.2018 – 31.12.2019, 23:59

Vstup na muzejní dvůr je možný hlavním vchodem budovy NZM Praha z Kostelní ul. (přes vestibul) nebo zadním vchodem  (z Letohradské ulice). Otevřeno je celoročně, vždy od 9 do 17 hodin. Návštěvní režim je v zimních měsících upravován podle klimatických podmínek.  NZM Praha žádá návštěvníky muzejního dvora o respektování a dodržování vnitřních předpisů a nařízení.

Muzejní dvůr Národního zemědělského muzea Praha (Kostelní 44, Praha 7 – Letná) má dvě, resp. tři samostatné části:

1. Malá muzejní farma – v průběhu letních měsíců 2015 bude plně obnoven provoz Malé muzejní farmy NZM Praha. Ve spolupráci s Městskou částí Prahy 7 a pražskou organizací Českého svazu chovatelů drobného zvířectva se podařilo najít chovatele, pana Jana Komzáka, který se péče o malá domácí zvířátka v NZM Praha ujal. Postupně zde najdou místa králíci, slepice, kachny, kohout, husy, holubi i kozičky. Věříme, že tak jako v minulosti udělají i nyní radost všem malým i velkým návštěvníkům !

2. Malá naučná lesní stezka „O stromech a lese“ byla zřízena jako součást velkého výstavního projektu NZM Praha „Co pamatuje strom a lidé zapomněli“. V r. 2011 byla vybudována v místech, kde se dříve nacházelo malé políčko. Nyní se zde návštěvníci mohou dozvědět mnoho zajímavého o lesních stromech, keřích, plodech, dřevu a šiškách, porozhlédnout se z mysliveckého posedu či zkusit malou prolézačku, případně jen tak relaxovat na lavičkách nebo se občerstvit v sousední restauraci.… 

3. Restaurace Záletná – privátně provozovaný subjekt s rychlým občerstvením (vlastní vchod  z Letohradské i Kostelní ul.)