Nevšední exkurze na Letiště Václava Havla Praha v Ruzyni

31.12.2018 – 31.12.2019, 23:59

Podívejte se na místa, kam se běžní cestující jen tak nedostanou! Poznejte profese a pracovní zázemí těch, co pracují na největším letišti České republiky!

V rámci exkurzí pořádaných Letištěm Praha se zblízka seznámíte s nejlepším letištěm střední a východní Evropy (World Airport Awards 2007, 2008, 2009). Uvidíte provoz a shon na odbavovacích plochách, seznámíte se s dráhovým systémem a dostanete se do těsné blízkosti fascinujících strojů––letadel. Z několika desítek metrů uvidíte starty a přistání různých typů letadel, poznáte letecké společnosti, které si zvolily Prahu jako cílovou destinaci. Budete mít možnost navštívit nejmodernější stanici Záchranné a požární služby v České republice, která byla otevřena v roce 2006, a představíme vám Terminál 2, který získal v roce 2006 ocenění Dopravní stavba roku České republiky. Speciální exkurze nabízíme pro fotografy amatéry, kteří mohou fotografovat nejen z autobusu, ale hlavně venku poblíž dráhy.

V roce 2011 byly exkurze Letiště Václava Havla Praha veřejností vyhodnoceny jako druhý nejoblíbenější turistický cíl v Praze a okolí a umístily se i v první desítce v rámci celé České republiky v prestižní soutěži agentury CzechTourism.

Přesné informace o termínech a časech exkurzí zde