Nechte se provést pražským podsvětím. Průvodce Karim vám zprostředkuje neobyčejný zážitek

12.12.2014, 19:30 – 27.6.2015, 21:30

Možná jste nad tím nikdy nepřemýšleli, ale naše hlavní město má i svou temnou stránku. Tu můžete netradičně poznat s průvodci z projektu Pragulic. Co kde ukrást, kde se najíst, napít, přespat či prodat svoje tělo, takové otázky řeší bezdomovci denně. Jak se s nimi vypořádávají a jak vypadá život v pražském podsvětí, to se dozvíte na procházce, kterou vás provede Karim, jeden z průvodců zmiňovaného projektu.

Cena vstupenky: 180, 250 Kč

Karim vám ukáže nejen Prahu z netradičního pohledu, ale provede vás i svým dlouholetým životem na ulici. Zažijte procházku, která propojuje životní příběh s historií města.

Namalované oči, výrazné oční linky, umělé řasy, osobitá gesta. To je Karim. Bývalý prostitut, bezdomovec a současný průvodce projektu Pragulic. Jeho trasy s názvem „Pražské podsvětí z první ruky“ vás zavedou do oblastí Hlavního nádraží, Václavského náměstí, Národní třídy, Karlova náměstí či Malé Strany. Karim vypráví o svých zážitcích a životě na ulici velmi otevřeně. Pravděpodobně vám změní pohled na místa, která dobře znáte, a ukáže zákoutí, kterým se raději v běžném životě vyhýbáte.

První část trasy „Pražské podsvětí z první ruky“ probíhá ve středu, v pátek nebo v sobotu od 19:30. Dospělí zaplatí 250 Kč, studenti 180 Kč. Zájemci si mohou rezervovat rozšířenou prohlídku „Karim Unlimited“, užít si atmosféru až do pozdních nočních hodin a zajít třeba posedět do některého z Karimových oblíbených podniků. Cena pro dospělé činí 350 Kč a pro studenty 250 Kč.

Sociální podnik Pragulic založili tři mladí lidé, kterým nebyl lhostejný osud lidí bez domova. Cílem je přiblížit veřejnosti svět bezdomovců a měnit stereotypy dlouhodobě zažité v naší společnosti. Zároveň se snaží usnadnit návrat bezdomovců do normálního života, jelikož jim průvodcovství posiluje sebevědomí a zajišťuje stabilní finanční příjem. Pragulic za svůj unikátní projekt a zprostředkování nekonvenčního zážitku získal Social Impact Award, Cenu Nadace Erste za přínos sociální integraci, Figelity Future Impact Prize a SozialMarie.