Romance pro křídlovku - Divadlo Tramtarie

1.3.2021, 19:30 – 30.4.2021, 21:00

Milí diváci, v době, kdy nemůžeme hrát, Vám nabízíme záznamy některých našich inscenací. Stačí si zakoupit vstupenku a přihlašovací údaje Vám přijdou na zadaný email.

Romance pro křídlovku - Divadlo Tramtarie
  • Adresa:
    Hynaisova 11
    Olomouc 772 00

To léto v Lešanech bylo plné kopřiv a višní. A Teriny, holky od kolotočů… Magický příběh jedné srpnové noci, vzpomínka na život, který za to stál.

www.divadlotramtarie.cz

To léto v Lešanech bylo plné kopřiv a višní. A Teriny, holky od kolotočů… Magický příběh jedné srpnové noci, vzpomínka na život, který za to stál. Divadlo Tramtarie uvádí divadelní adaptaci jednoho z nejkouzelnějších děl české literatury, slavné poemy Františka Hrubína Romance pro křídlovku.

Hrubínova Romance se odehrává během několika srpnových nocí. Student František se o prázdninách stará o svého dědečka, který je po mozkové mrtvici, a potom potkává Terinu, svoji první lásku. Stáří je příznak smrti, láska života. Když má dojít k toužebně očekávanému setkání Františka a Teriny, dědeček umírá. K setkání mladých milenců nedojde a Terina odjíždí.

Celý příběh je vyprávěn retrospektivně. Hrajeme příběh ze současnosti, vymezujeme se tak vůči většinovému přístupu k adaptaci, který je vždy alespoň do určité míry věrný časovým údajům díla. Hrubínova romance je pro nás pocit, který všichni známe, vzpomínka na důležitý okamžik, situaci, pohled, který jsme již někdy dřív ztratili, ale jehož pouhá existence je pro nás životně důležitá. Hrubínova Romance je pro nás střípek, který máme všichni v sobě, univerzální příběh, který jsme všichni zažili…

INSCENAČNÍ TÝM
Autor adaptace a režie: Vladislav Kracík / Dramaturgie: Lenka Jorníčková / Scéna a kostýmy: Markéta Rosendorfová, Dagmar Maturová / Hudba: Martin Peřina / Light design: Aleš Hejral / Projekce: Markéta Rosendorfová / Technická spolupráce: Aleš Hejral, Jakub Janovec

 

HRAJÍ
Barbora Šebestíková
Vojtěch Johaník
Tomáš David
Gabriela Veselá
Matěj Mužík
Petra Konev Čiháková
Veronika Löflerová
Zuzana Zapletalová

Premiéra: 5. března 2013