Meeting Brno 2023 - Inscenace Dnes to rozdělíme

23.6.2023, 19:00 – 27.6.2023, 22:30

Od listopadu 1989 uběhly dva roky a debaty o nové podobě uspořádání státu, která by konečně měla uvést v ⁠‭‎život slibovanou větší míru autonomie obou částí Československa, vrcholí. Co se zpočátku jevilo jako revize vzájemných vztahů, hrozí náhle definitivním rozchodem. 

Cena vstupenky: 500-600 Kč
Meeting Brno 2023 - Inscenace Dnes to rozdělíme
  • Adresa:
    Černopolní 45,
    Brno, 613 00

Dialog mezi tehdejším předsedou české vlády Václavem Klausem a slovenským premiérem Vladimírem Mečiarem slibuje napínavý souboj dvou protikladných, a přece v něčem podobných mužů. Nakolik byl rozpad Československa dán naší odlišnou minulostí? Co jsme byli ochotni udělat pro to, aby také druhá strana chtěla ve společném státě žít dál? A ⁠‭‎nezapříčinila rozpad republiky především ega obou ústředních politiků? Jak se rozhodnutí rozdělit stát rodilo, uvidí diváci exkluzivně ve vile Tugendhat, která je s ním neodmyslitelně spjata.

Režie: Zetel
Scénář a dramaturgie: Markéta Špetíková
Překlad: Jakub Molnár
Kostýmy: Eva Jiřikovská
Grafika: Eva Jiřikovská a David Zezula

Václav Klaus: Marián Chalány
Vladimír Mečiar: Lukáš Rieger
Pani: Marcela Máchová
Řidiči: Martin Čermák a Ondřej Špetík

Produkce: Vojtěch Horčica a Anna Kočí

Inscenace se odehrává uvnitř vily Tugendhat i na její zahradě. Hraje se za každého počasí (pro případ deště jsou připraveny jednorázové pláštěnky). Upozorňujeme, že diváci během inscenace nebudou sedět. Prosíme také, abyste si nebrali boty s jehlovými podpatky.