Herní výstava modelů z kostek LEGO® na zámku Blatná

29.4.2023 – 31.10.2023, 23:59

Kostky LEGO® už dávno nepatří jen do dětského pokoje. Co všechno se dá z této legendární stavebnice postavit se můžete přijít podívat v termínu 29. 4. – 31. 10. 2023 na zámek Blatná.

Výstava je rozdělená na dvě části. V prvním patře vklouznete do světa Harryho Pottera, kde mimo jiné najdete obří stavbu školy čar a kouzel v Bradavicích, která je největší stavbou z kostek LEGO® na světě, postavená jedním jediným člověkem. Spotřebováno na ní bylo asi milión kostiček a její stavba trvala skoro 2 roky.

V druhé části výstavy najdete cestovatelský, hudební a fantasy salónek, který doplní architektura a stavitelská dílna pro starší děti. Ti se zde formou hry naučí rozpoznávat různé architektonické slohy.  Na menší děti a na všechny, co si rádi hrají,  tu čeká herna s duplo bludišti a bazény, naplněnými kostkami LEGO® . ​

Samotný zámek, kde se výstava nechází, láká návštěvníky z celých Čech. Jeho součástí je rozlehlý park, kde narazíte na volně pasoucí se stádo daňků i pávů. Pro rodinný výlet je to místo jako stvořené. 

Otevírací doba

Květen, červen, září, říjen: každý víkend: 10:00 - 17:00
Červenec, srpen: každý den 10:00 - 17:00