Open Air koncert pro Hradec – Filharmonie Hradec Králové a Dasha

13.6.2023, 21:00 – 23:00

Další z oblíbených Open Air koncertů, které pořádá královéhradecká Filharmonie se koná v úterý 13. června od 21 hodin na Malém náměstí v Hradci Králové. Se symfoniky tentokrát vystoupí zpěvačka Dasha a to v koncertním programu s titulem Dasha Symphony aneb Pop Meets Classic.

Filharmonie Hradec Králové touto událostí pokračuje v tradici koncertů pod širým nebem, které se v minulých sezónách u posluchačů setkaly s nebývale vřelým přijetím. Za koncert na náplavce Eliščina nábřeží získala královéhradecká Filharmonie dokonce dvě ocenění – Hradecká múza a Událost roku 2022.

Jak napovídá název chystaného koncertu, návštěvníci se 13. června mohou těšit na další z crossoverových projektů, tedy takových, kdy se zvuk a možnosti symfonického orchestru spojují s jinými než klasickými hudebními žánry. Filharmonie Hradec Králové má ostatně s takovými projekty dlouholeté zkušenosti a nabízí také ucelenou abonentní řadu složenou z těchto koncertů.

S orchestrem Filharmonie Hradec Králové vystoupí kapela Pajky Pajk Quintet jejíž kapelník a také autor aranží pro celé těleso Martin Kumžák bude také dirigentem večera. S podporou takto velkého ansámblu zazpívá Dasha světové hity jako například Man in the Mirror (Michael Jackson), Empire State of Mind (Alicia Keys), Fields of Gold (Sting) a řadu dalších.

Vstupné na koncert je zdarma a pro tu pravou pohodu a potěšení všech smyslů budou připraveny stánky s občerstvením. Více na webu: www.fhk.cz.