Tisíce rozkvetlých růží, dobré jídlo a odpočinek. Festival Vyznání růžím

10.6.2023, 9:00 – 11.6.2023, 18:00

Olomoucký svátek růží s aktivitami pro děti a bohatým doprovodným programem. To je oblíbený festival Vyznání růžím v olomouckém rozáriu, letos se koná v sobotu 10. a v neděli 11. června s podtitulem Růže léčí. Pořádá jej Výstaviště Flora Olomouc.

Cena vstupenky: 100, 110 Kč

Návštěvníci se v jedinečném areálu rozária na třídě 17. listopadu mohou mimo jiné těšit na vystoupení herců Moravského divadla a Divadla Tramtarie, koncerty, floristická aranžmá od respektovaného floristy Tamáse Vígha či aktivity pro děti s pohybovou přípravkou Svišti v pohybu a interaktivní vědeckou show od Pevnosti poznání.  

Samotné rozárium, jež má rozlohu 3,5 hektaru, budou během festivalu zdobit tisíce keřů růží v plném květu. Lidé si jejich krásu budou moci naplno vychutnat při sérii komentovaných prohlídek. Na programu jsou také odborné přednášky věnované českým odrůdám růží, aromaterapii a léčivé síle bylin.

Zajištěna bude kvalitní gastronomie a tematicky laděné trhy, k dostání bude například kosmetika vyrobená z růží. Na programu je i jóga, muzikoterapie a Den s AVON Lady s chill out zónou a fotopointem, připraveny budou i vzorky kosmetiky.

Olomoucké rozárium na třídě 17. listopadu bude při festivalu Vyznání růžím v sobotu a v neděli otevřené od 9 do 18 hodin. Nejlevnější vstupenky jsou už k dostání na webu Výstaviště Flora Olomouc. Parkování zdarma je pro návštěvníky připraveno u nedaleké nákupní Galerie Šantovka na ploše P6.