Rožnovské parní léto 2023

24.6.2023, 21:55 – 5.8.2023, 23:59

Také v letošním roce se mohou především děti těšit na parní vláčky do Rožnova pod Radhoštěm - „Rožnovské parní léto 2023“. První jízda je na programu v sobotu 24. června, kdy se v Rožnově budou konat Dny města.  V sobotu 8. července a 5. srpna pojede tzv. Zpívající vlak, ve kterém pasažérům zahrají na peróně i přímo ve vlaku muzikanti.

Město Rožnov ve spolupráci s Českými drahami připravilo také na letošní sezonu 2023 sérii jízd Rožnovské parní léto. První jízda je na programu o čtvrté červnové sobotě (24. 6. 2023), kdy se v Rožnově budou poprvé konat Dny města. Tato sobota bude plná hudby, dobrého jídla, divadel a zábavného programu nejen pro děti v městském parku. V sobotu 8. července zaveze parní vlak své pasažéry do Rožnova v den, kdy se v muzeu koná mezinárodní folklorní festival Rožnovské slavnosti. „Jízda bude mít podtitul zpívající vlak, takže lidé se mohou těšit na muzikanty, kteří jim zahrají na peróně i ve vagónech. Každá z jízd má svoje kouzlo a určitě to stojí za to, ovšem jízdy s muzikou jsou ještě o něco speciálnější. Vezměte děti, vnoučky, rodinku a vyrazte parním vláčkem do Rožnova,“ zve na Rožnovské parní léto 2023 místostarosta města Tomáš Gross. Poslední jízdu pojede Zpívající vlak v srpnu, a to konkrétně 5. srpna 2023. Cestující poté mohou zamířit rovnou do Dřevěného městečka, kde se koná 24. ročník Mezinárodního festivalu slovenského folklóru Jánošíkov dukát.

Jízdní řád Rožnovského parního léta 2023 je podobný, jako v minulých letech. V každém z termínů parní vlak z Valašského Meziříčí odjíždí v 9.50 a 13.10 hodin, zpět z Rožnova do Valašského Meziříčí pojede v 11.12 a v 15.34 hodin. Jízdenky včetně rezervace místa k sezení je možné zakoupit v předprodeji v kterékoliv pokladně Českých drah, a. s., zbývající jízdenky (bez nároku na místo k sezení) budou do vyčerpání kapacity soupravy prodávány v den konání akce přímo u vlaku a během jízdy. Přeprava dětských kočárků do vyčerpání kapacity, přeprava jízdních kol vyloučena. Cena jízdného (jedna cesta) je 120 korun, snížené jízdné 60 korun, děti do šesti let zdarma, domácí mazlíčci také zdarma. 

Program Rožnovského parního léta 2023 včetně informací o předprodeji jízdenek najdete zde.