Keltské úterý ve Vagonu - Dick O' Brass + TUNE.L

27.6.2023, 21:00 – 23:00

Úterý s keltskou muzikou ve vašem oblíbeném klubu

Cena vstupenky: 180,- Kč

KAPELA DICK O’BRASS


Dick O’Brass destruuje všechno, co zbylo v keltské hudbě. Sice čerpá z keltské hudby a koření ji pevnou rytmikou, ale zároveň ji bezohledně znásilňuje, poškozuje a proto se také v přísně fonetickém překladu jmenuje tak, jak se jmenuje – Pyj Z’Mosazi.
Málokdo z Dick O’Brassu umí hrát. Ale většinou hraje na všechny možné nástroje, který si představíte. Jinými slovy: kvantita nad kvalitu, energie nad pseudoumělecké pidlikání.
Dick O’Brass bohudík není jazz.
Dick O’Brass není střízliv. A ten, kdo z kapely je, má své odčiněno již v minulosti.
Budete nás milovat nebo nenávidět. Budeme veselý, nebo strašně smutný. Ale slibujem, že nikdy nebudem šeď…
…A nehrajeme na přání, Pepa a Radim to nemají rádi…

TUNE.L

Základem kapely jsou dva muzikanti z nyní už bývalé populární skupiny Marw Michal Komárek a David Mikulášek. Dalším členem je protřelý bassák Prokop Seidl, na kterého hodně vzpomínám v souvislosti se skupinou Vaška Routa Czeltic, ale který má za sebou mnohá angažmá v neirských formacích. Dalším členem je zpěvačka Barbora Fialová, která vystudovala klasický zpěv i populární. Má za sebou úspěšné účasti v několika soutěžích i angažmá v několika hudebních tělesech. Pátým členem skupiny je Marcel Jakubovie, perkusista a zpěvák, který má za sebou také bohatou hudební minulost v různých skupinách.
Skupina byla založena již v roce 2017, ale teprve nyní dává trochu více o sobě vědět právě ve společenství lidí zajímající se o irskou kulturu. Kapela slibuje, že návštěvníci jejich koncertů uslyší nejen chytlavé irské rytmy, ale i procítěné irské písně a balady (a možná nejen irské). Díky svým předchozím hudebním zkušenostem kapela nabízí při svých živých koncertech navodit neopakovatelnou atmosféru věčně zeleného ostrova s přesahem i do jiných hudebních žánrů.
A tak si nenechte ujít koncert této nové hudební formace. Myslím, že se máme na co těšit.