Dudù Kouate, Emil Viklický, Pavel Hrubý v Atriu na Žižkově

3.6.2023, 19:30 – 21:30

Spojuje je touha objevovat nové hudební formy i propojení. Jejich virtuosita se naživo propojí v unikátním večeru v Atriu. Multiinstrumentalista Dudù Kouate, mezinárodní star (nejen) afro-jazzové scény, v živém setkání s průkopníkem českého jazzu, soudobé hudby a fusion Emilem Viklickým a mistrem saxofonu a klarinetu Pavlem Hrubým.

Cena vstupenky: 300 Kč

Pocta jazzu a neutuchajícímu hudebnímu inovátorství. Dudù Kouate: perkuse, flétna, vodní dýně, ngoni, talking drum 
 Ctitel tradičních, zejména bicích nástrojů, je respektovaným hudebním inovátorem, mimo jiné právě v zasazování perkusí do rozmanitých hudebních kontextů. Jeho bohatá hudební kariéra a neutuchající výzkum tzv. zvuků živlů jsou zárukou neotřelého hudebního zážitku. Emil Viklický: piano Emila Viklického není českému publiku třeba příliš představovat, právem je považován za jednu z nejvýznamnějších osobností domácího jazzu, soudobé hudby i fusion. Za zmínku v rámci jeho aktivit posledních let bezpochyby stojí kompoziční práce pro Wyntona Marsalise, která momentálně kulminuje melodramem Disturbing The Peace na zakázku Jazz At Lincoln Center. 
 Pavel Hrubý: saxofony, klarinet 
Pavel Hrubý, již druhou dekádu špička českého moderního jazzu. Kapelník a člen řady bandů, například Limbo, Tellemarkk, Phoenix Quartet ad. Na svém kontě má dvě nominace na cenu Anděl v kategorii jazz a blues.

https://www.youtube.com/watch?v=wgbtWSAtQgk

PRODÁVÁ ORGANIZÁTOR NA PJMUSIC-ESHOP.CZ. POŘÁDAJÍ P&J MUSIC & ATRIUM NA ŽIŽKOVĚ.