Skate Games na Výstavišti - druhý ročník závodů ve spolupráci s Czechskateboarding

11.6.2023, 12:00 – 18:30

Game of S.K.A.T.E & Best Tricks Na Výstavišti nabídnou už druhým rokem velkou jízdu nejen pro milovníky skejtů. Skateplaza v open-air části Výstaviště bude hostit už 11.6. od 12.00 do 18.30 hodin ojedinělou a pouze pro Výstaviště zprodukovanou soutěž, kterou kompletně zajišťuje česká asociace Czechskateboarding. K účasti jsou voláni všichni, kdo si chtějí zajezdit a předvést své tricky v jednotlivých battlech. Prize money 10 000 Kč a letos navrch tři originální skejty designované exklusivně pro tuto soutěž od artisty Stana Solo a slovenské umělkyně Andrey Žabky Klváčkové. Akci stejně jako vloni akci moderuje Honza Bašný z česká asociace Czechskateboarding.

O co jde?

Skejty, battly, tricky, hudba a chill! Druhý ročník Skate Games v areálu Výstaviště, kde musí být každý, kdo chce předvést svoje skills. Součástí akce bude i soutěž o nejlepší trick na zemi: Best FLAT Trick. Celý závod se pojede dle tradičních The Berrics pravidel. Chybět nebudou ani BestTrick contesty a Open Jamy – vše pod taktovkou Czechskateboarding. Prize pool 10 000 Kč a nejen to!

Pro letošek je ohlášena novinka vedle finanční odměny pro absolutního vítěze, a to tři originální skejty designované speciálně pro tuto soutěž. Pod jedním z designů je podepsán Stan Solo, umělec, freelance ilustrátor a lektor výtvarných technik. Stan produkuje komerční a užité ilustrace, vytváří muraly v restauracích, kavárnách a kancelářích po celé Praze a věnuje se i maloformátovým a velkoformátovým malbám na zakázku.

Druhé dva skejty dodá slovenská umělkyně Andrea Žabka Klváčková, mladá designerka, která momentálně žije a tvoří na Slovensku. Kromě kresby, malby, fotografie a dalších forem umění má v lásce hory, a právě tato záliba jí přivedla k řadě zajímavých lidí a firem, se kterými spolupracuje a pro které vytváří originální designy. Ve většině případů se jedná o lidi z oblasti extrémních sportů.

S kým se na místě určitě potkáte?

Laura Žáčková, Alex Blažek, Richard Březina, Vilém Jakeš a další! A celé to bude moderovat Honza Bašný z česká asociace Czechskateboarding.

„Popravdě letos je závodní sezóna lehce složitější, ale Skate Games na Výstavišti jsou úplně jiný koncept závodů než tradiční freestyle skateboarding, ve kterém se závodí ve skateparcích. Celkově nás letos čeká série závodů JUNIOR ČSP, která odstartovala v Jihlavě a končí MČR na Štvanici s tím, že MČR je jediný oficiální pohárový závod pro dospělé. V plánu je ale hodně lokálních závodů pro velké, takže léto bude na akce nabité. Koncept Skate Games je ojedinělý tím, že je to prozatím jediný ohlášený závod Game of S.K.A.T.E v Praze a po loňském povedeném ročníku to opět na Výstavišti posuneme dál. Čeká nás závod Game of S.K.A.T.E v kategoriích do 15 let, GIRLS a OPEN (pro všechny),“ komentuje akci Honza Bašný z české asociace Czechskateboarding. 

Rozvrh pro jezdce

Trénink 12.00–13.00 hod.
Registrace 13.00–13.30 hod.
Start battlů 14.00–16.00 hod.
Final battle 16.30–17.00 hod.
Best flat trick 17.00–17.15 hod.
BestTrick & Jam 17.30–18.30 hod.
Vyhlášení 18.30 hod.

Vstup pro fanoušky je zdarma, pro účastníky soutěže 50 Kč.

Více: www.navystavisti.cz

www.czechskateboarding.cz