Děti, pozor! Už tuto sobotu! Zoologická zahrada bude patřit především malým návštěvníkům

27.5.2023, 10:00 – 17:00

V loňském roce se vrátila Zoologická a botanická zahrada města Plzně ke Dnům dětí ve vlastní režii. Na třech místech areálu připravila netradiční soutěžní program s řadou překvapení, zvláštních úkolů a pro výherce dokonce s autonomní měnou. Program se líbil, takže se letos mohou děti těšit od 10 do 17 hod. na jeho reprízu. Ovšem ve vylepšené podobě.

Na hlavním stanovišti před Tropickým pavilonem bude čekat na malé návštěvníky především jejich dobrý známý Tonda Obal s řadou ekologických soutěží. Častou zastávkou se určitě stane rovněž Království puzzlí připravené výrobcem těchto oblíbených skládanek z Bělé nad Radbuzou.

Před žirafím výběhem budou mít děti možnost se vyřádit při neobvyklých soutěžích – např. při slalomu s kolečkem, kuličkyádě, skákání přes švihadlo nebo chození na chůdách.

Třetím místem, kde se bude sobotní Docela jiný velký dětský den v zoologické a botanické zahradě odehrávat, bude nádvoří statku Lüftnerka. Zdejší soutěže budou mít spíše vědomostní charakter.

Obdobně jako před rokem nebudou dostávat soutěžící za odměnu různé omalovánky, pexesa, tužky, pastelky a další dárky, ale zooměnu – tzv. takiny. Znalci zahrady vědí, že speciální peníze pro dětský den jsou odvozeny od velice vzácného asijského zvířete – takina čínského. Od prosince 2021 ho lze vidět i v plzeňské zoo. Papírové takiny bude možné v průběhu soboty 27. května směnit ve většině občerstvovacích zařízení v zoologické a botanické zahradě za zmrzlinu, různé pamlsky, nápoje apod.

Sobotní doprovodný program nabízí zoologická a botanická zahrada, jako ostatně všechny obdobné víkendové akce, za nezvýšené obvyklé vstupné.