Dead shall rise open air 2023

26.8.2023, 13:00 – 27.8.2023, 2:00

Grind-metalový festliválek pod širým nebem. V areálu fotbalového hřiště v Lužné u Rakovníka v sobotu 26. srpna vystoupí celkem 13 kapel, a to ze Španělska, Polska, Německa, Slovenska a z domácí scény. Vrata se otevřou ve 13:00 a první kapela odstartuje program ve 14:00.

Cena vstupenky: 600-900 Kč

Se zahnáním žízně pomůže dobré pivo od rakovnického Bakaláře, na místě budou stánky s občerstvením, nabídka je v přípravě, ale určitě budou klasiky jako guláš, klobásy a další. Myslet budeme i na vegetariánskou stravu, která má v této subkultuře početné zastoupení. Dále samozřejmě bar, nealko, prodej merchandise vystupujících kapel a obecně hudebních nosičů.

A co říká k festivalu pořadatel, kterému jme poslali z redakce pár otázek? „Myslím, že nebudu moc přehánět, když řeknu, že se jedná o „historickou“ událost pro obec, rakovnický okres i přilehlé okresy. Nevybavuji si, že by se zde někdy dělala akce podobného rozsahu a ražení. Při srovnání s jinými kraji je Rakovnicko, bohužel i z pohledu počtu kapel daného žánru, prázdnější místo na mapě. Doufám, že se nám to podaří zlepšit a zároveň třeba vyvrátit zbytečné a mylné předsudky o metalistech, které, jak jsem měl možnost postřehnout, mezi lidmi stále jsou.

Na Dead Shall Rise můžete očekávat pohodovou a přátelskou atmosféru, která je pro tento hudební styl typická… tak jako rychlá a „tvrdá“ muzika… pohled na grind core bubeníky v akci je zážitek sám o sobě… přijďte se přesvědčit.

Bližší infor na www.deadshallrise.webnode.cz