Valašský špalíček patří mezi moravské festivalové stálice

21.6.2023 – 24.6.2023, 23:59

Folk blues beat festival Valašský špalíček patří ke stálicím moravské festivalové scény. Areál zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí opět nabídne 21.–24.06.2023 bezmála třicítku účinkujících.

Valašský špalíček láká na britského bubeníka a spoluzakladatele slavné skupiny Jethro Tull Clive Bunkera i jednoho z členů britské kapely The Blue Band Dava Kellyho.Folkově laděná část festivalu nabídne Čechomor, Hanu a Petra Ulrychovy & Javory Beat, písničkáře Vlastu Redla s kapelou i brněnský Folk Team. Speciální program odehraje v premiéře hudební skupina The Bluesmen. Pro Špalíček se tak dohromady na jednom pódiu sejdou její tehdejší členové J. Vraštil, V. Grunt, P. Fiedler, H. Ulrychová a další.

Výraznou osobností bude někdejší lídr skupiny Modus Ján Lehotský. Přijedou Synkopy 61 a Petr Váša oživí skupinu Z kopce. Polská bluesová scéna nabídne kapelu Blues Time, trio GED, Blues Fighters, Onus Blues a trio Grzegorze Kapołky. Dále vystoupí kapela britského bluesmana Steva Big Man Claytona, americko-polská parta okolo Daryla Strodese, Band of Heysek s Philem Shöenfeltem, Jaroslav Hutka, Luboš Pospíšil & Trio Poesis, Slepé střevo a mnoho dalších.

V předprodeji jsou k dostání čtyřdenní vstupenky za nejnižší cenu 990 Kč (do 31.05.). Od 01.06. se cena zvyšuje na 1190 Kč. Program i online prodej naleznete na www.valasskyspalicek.cz.