Ať je klima v Brně prima aneb Dny životního prostředí - ZOO Brno

9.6.2023, 9:00 – 17:00

Přijďte s dětmi 9. června 2023 do brněnské zoo. Odbor životního prostředí MMB pro vás připravil na téma Ať je klima v Brně prima pestrý program.

Cena vstupenky: 120-180 Kč

Čeká na vás po celý den 6 soutěžních stanovišť, divadélko pro děti, malování na kamínky nebo dílničky se sázením semínek. Nahlédnete do zákulisí chovu městských včel a dozvíte se mnoho zajímavých informací z oblasti životního prostředí. A za splnění úkolů nebude chybět odměna. Těšíme se na vás v zoo!

Mezinárodní den životního prostředí připadá na pondělí 5. června. Tímto dnem zahájí v brněnské zoo akce s názvem Ať je klima v Brně prima aneb Dny životního prostředí. Od pondělí můžete v Zoo Brno vidět putovní environmentální výstavu pro děti, model kostky tuny CO2 nebo mobilní měřící vůz kvality ovzduší.

Po celý týden vás také bude čekat šifrovací hra – gamebook zaměřený na lesní porost České republiky. Víte, jaké jsou naše původní druhy stromů a jak mohou stromy ovlivnit prostředí města? U pokladen najděte první stanoviště, vyberte správnou odpověď a pokračujte po trase dle instrukcí. Otestujte tak své znalosti a dostaňte se až na konec stezky, kde se můžete zúčastnit slosování o hodnotné ceny! Stačí vyplnit kontaktní údaje a soutěžní list vhodit do boxu u pokladen. Slosování proběhne v pátek 9.6. v Zoo Brno.

Vše pak vyvrcholí v pátek 9. června hrou o poklad, kdy budou účastníci na šesti stanovištích plnit zábavné úkoly a sbírat razítka. Za vyplněný arch obdrží odměnu a díky hře se dozví řadu zajímavých faktů o životním prostředí. Nebudou chybět dopravní soutěže nebo hravé sázení.

Ale to není vše! Čekat na vás bude řada dalších stanovišť, kde se dozvíte něco o včelaření ve městě, můžete si namalovat kamínek, nakrmit kamenožrouta či shlédnout představení dětského environmentálního divadélka.

Můžete navštívit také Roadshow promo a ekoauto, které vám doveze kousek designu z Brna a nakoupíte v něm například i dárkové předměty z kolekce #PripravBrno, kdy výtěžek z prodeje putuje na podporu veřejné zeleně ve městě.

Program potrvá od 9 do 17 hodin, na své si přijdou jak děti, tak jejich rodiče.